BRICS - Πόσο βιώσιμο είναι το σχέδιο;

 

 

 

 

 

 

 

 


Εισαγωγή

Στο προηγούμενο άρθρο μου για το 2024 είχα αναφέρει πως θα ακολουθούσε και μια ανάλυση κατά τομέα - π.χ παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, μεταναστευτικό,  κλπ. Επειδή η υλη καταλήγει σε 'βιβλίο' όπως λέει και μια Φίλη, σκέφτηκα να το χωρίσω σε επί μέρους αυτοτελή άρθρα . Στο σημερινό άρθρο αναφέρομαι στα BRICS. Σε ένα επόμενο άρθρο θα αναφερθώ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ  (WEF ), σε ένα άλλο στις ΗΠΑ , σε ένα άλλο στη σύγκρουση Ρωσίας και Ουκρανίας κλπ.

Ανάλυση

Τα BRICS ιδρύθηκαν στις 16/6/2009 στην πόλη Γιεκατερινεσμπουργκ της Ρωσίας με πρωτοβουλία της Ρωσίας, της Κίνας, της Ινδίας και της Βραζιλίας και αργότερα προστέθηκε και η Νότια Αφρική.

Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής ήταν η απεξάρτηση από τους δυτικούς μηχανισμούς διεθνούς εμπορίου και συναλλαγών μέσα από την δημιουργία αντίστοιχων οργάνων όπως μια ανταγωνιστική Παγκόσμια Τράπεζα, ένα αντι-ΔΝΤ και το κυριότερο η απεξάρτηση από την παντοδυναμία του Δολαρίου. Η χρήση ενός κυρίαρχου νομίσματος έχει σαν αποτέλεσμα πολύ μεγαλύτερη ρευστότητα στην αγορά συναλλάγματος, ενώ το δολάριο - πέρα από το ότι κυριαρχεί στο παγκόσμιο σκηνικό μια και αντιπροσωπεύει το 90% των συναλλαγών στην Αγορά Συναλλάγματος, το 59% των συναλλαγματικών αποθεμάτων και το 50% του παγκόσμιου εμπορίου - έχει και το πρόσθετο πλεονέκτημα μιας σημαντικής αποθεματοποίησης Ομολόγων που εύκολα τα εμπορικά πλεονάσματα μπορούν να μετατραπούν σε συναλλαγματικά διαθέσιμα.

Όμως η αποδολαριοποίηση έχει πλέον γίνει επιτακτική ανάγκη εξ αιτίας την τακτικής που ακολουθούν οι ΗΠΑ με την επιβολή κυρώσεων κατά χωρών στόχων που στοχεύουν στην καταστροφή των οικονομιών των χωρών που δεν θέλουν να μπουν στο δυτικό 'μαντρί'. Τα μέτρα αυτά μεταξύ των άλλων περιλαμβάνουν το μπλοκάρισμα κρατών από την συμμετοχή τους στο Διεθνές Σύστημα Τραπεζικών Συναλλαγών (SWIFT) και την δέσμευση συναλλαγματικών περιουσιακών στοιχείων, ενώ παράλληλα τα μέτρα κυρώσεων επεκτείνονται και σε χώρες που συναλλάσσονται με τις χώρες στόχους.  

Από την άλλη όμως οι ΗΠΑ έχοντας το δολάριο να κυριαρχεί στην παγκόσμια χρηματική αγορά έχουν προχωρήσει σε τεράστιες δημοσιονομικές δαπάνες για την κάλυψη των σχεδίων τους για παγκόσμια κυριαρχία που με την σειρά τους έχουν φέρει το Χρέος της Χώρας σε δυσθεώρητα ύψη με 'λογική' συνέπεια την, σε κάποια μελλοντική στιγμή και αν δεν γίνουν σοβαρές παρεμβάσεις,  κατάρρευση του δολαρίου που θα συμπαρασύρει και τις χώρες εκείνες που έχουν εμπορικά πλεονάσματα και έχουν δημιουργήσει συναλλαγματικά αποθέματα σε δολάριο.

 


 Ως απάντηση στις κυρώσεις, τα κράτη των BRICS έχουν δρομολογήσει την αποδολαριοποίηση  και την βραχυπρόθεσμη υιοθέτηση των διακρατικών συναλλαγών στο εθνικό νόμισμα, ενώ ο Ρώσος πρόεδρος ανέθεσε στον Sergei Glazyev να σχεδιάσει ένα νόμισμα διακανονισμού εμπορικών συναλλαγών - κάτι σαν το SDR του ΔΝΤ - που όμως θα βασίζεται στον χρυσό ως μέγεθος αναφοράς, παράλληλα με ένα σύστημα αντι-SWIFT, με στόχο το Σύστημα αυτό να χρησιμοποιηθεί αρχικά  για τις ανάγκες της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης.(Ρωσία, Λευκορωσία, Καζακστάν, Αρμενία) και στην συνέχεια να επεκταθεί στα BRICS.

Στην συνάντηση των BRICS, του Αύγουστου 2023 στην Νότια Αφρική,  αποφασίστηκε η διεύρυνση συμμετοχών και εντάχθηκαν από 1/1/2024  η Αίγυπτος, η Αιθιοπία, το Ιράν, και τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα. 

Είχαν επίσης προγραμματιστεί και η ένταξη της Αργεντινής την οποία όμως ανακάλεσε ο  νέος πρόεδρος  Χαβιέρ Μιλέι - ο επονομαζόμενος και El Loco  - του κλίματος Τραμπ (libertarian),  που θέλει να καταργήσει το εθνικό νόμισμα της Αργεντινής και να υιοθετήσει το δολάριο (!), αλλά και που έσπευσε να τα χώσει και στο WEF (Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ) κατακεραυνώνοντας την στρατηγική του Σβαμπ - και όσων είναι από πίσω του και τον στηρίζουν - στην ομιλία του στο Νταβός, πέρα από το ότι φαίνεται πως έχει μια αλλεργία στις ομαδικές πρωτοβουλίες. Είχε επίσης προγραμματισθεί και η ένταξη της Σαουδικής Αραβίας πλην όμως η κατάσταση είναι περίεργη μια και από την μια πλευρά Σαουδάραβες αξιωματούχοι λένε πως περιμένουν επίσημη πρόσκληση και από την άλλη σπεύδουν να ανακαλέσουν ρεπορτάζ της κρατική τηλεόρασης της Σαουδικής Αραβίας περί συμμετοχής της στα BRICS.  Ειδικότερα και όσον αφορά στην Σαουδική Αραβία και πέρα από το ότι η διακριτική υπαναχώρηση της Σαουδικής Αραβίας έχει να κάνει και με την ιστορία στο Ισραήλ , δεν θα πρέπει να  ξεχνάμε πως η κυβερνώσα ελίτ της Σαουδικής Αραβίας είναι του κλίματος Τραμπ και κάποιος θα μπορούσε να σκεφθεί πως ίσως περιμένουν τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών για να αποφασίσουν (;)

Υπάρχει επίσης ένας κατάλογος 20 + χωρών που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να ενταχθούν  στα BRICS.

 

Με τα σημερινά δεδομένα όσον αφορά στις συμμετοχές  τα BRICS αντιπροσωπεύουν το 31,0% του παγκόσμιου ΑΕΠ, το 40,0% του παγκόσμιου πληθυσμού, το 47,0% των παγκόσμιων ενεργειακών αποθεμάτων και το 25,1% των παγκόσμιων εξαγωγών, ενώ φαίνεται πως έχουν ξεπεράσει τους G7 από πλευράς μεγεθών. 

 

 

Στην συνάντηση των μελών στην Νότια Αφρική τον Αύγουστο του 2023, ο πρόεδρος της Βραζιλίας , Λούλα, έθεσε θέμα για την δημιουργία ενός κοινού νομίσματος ως εναλλακτικής λύσης του Δολαρίου η της χρήσης των εθνικών νομισμάτων  -στις μεταξύ των χωρών συναλλαγές. Δεν φαίνεται να υπήρξε θετική ανταπόκριση από την Κίνα και την Ινδία, τουλάχιστον στην φάση αυτή.

 

Αντικειμενικά η διατήρηση των εθνικών νομισμάτων από τις χώρες των BRICS είναι αναγκαία συνθήκη για την διατήρηση της αναπτυξιακής τους πορείας. Ένα ενιαίο νόμισμα θα δημιουργούσε προβλήματα ρευστότητας και θα απαιτούσε ένα καλάθι νομισμάτων για τον καθορισμό των ημερήσιων ισοτιμιών - όπως το SDR του δυτικού ΔΝΤ - και η χρήση του θα εξαρτιόταν από τις ενδο -BRICS μετατροπές των νομισμάτων στις κεντρικές τράπεζες των BRICS και την ανταλλαγή σε νομίσματα fiat (δολάριο, στερλίνα κλπ). Αυτό θα δημιουργούσε ένα πολύπλοκο σύστημα μετατροπών, ενώ η υιοθέτηση της κάλυψης της ισοτιμίας του νομίσματος με χρυσό θα αντικειμενικοποιούσε σε μεγάλο βαθμό την αξιοπιστία των συναλλαγών, αλλά ταυτόχρονα θα απαιτούσε και την ομογενοποίηση των δράσεων που επηρεάζουν  την ισοτιμία, από πλευράς χωρών -μελών. Πράγμα δύσκολο αν ληφθύν υπόψη τα εθνικά σχέδια της Κίνας , της Ινδίας και της Ρωσίας.

 

Για μεν την Κίνα η βασική αιτία σκεπτικισμού είναι πως το Ρεμνιμπι συμμετέχει στο καλάθι του SDR - το 'παγκόσμιο νόμισμα' του ΔΝΤ - στο όποιο επίσης συμμετέχουν το δολάριο, η Στερλίνα, το Ευρώ, και το Γιέν και η τυχόν υποστήριξη του χρυσού ως μέσου διακανονισμού των εμπορικών συναλλαγών από την Κίνα θα έθετε σε κίνδυνο τα όποια προνόμια της εξασφαλίζει η συμμετοχή της στο SDR. Η Κίνα μπορεί επίσης να ανησυχούσε ότι οι συνέπειες μπορεί να είναι αποσταθεροποιητικές για το παγκόσμιο νομισματικό σύστημα και να πλήξουν την προσπάθειά της να ανακάμψει από τις συνέπειες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης λόγω της ιστορίας με την Πανδημία και τις συνέπειες της.

 

Για την Ινδία το πρόβλημα έχει να κάνει αφενός με την φιλοσοφία της νομισματικής πολιτικής της Χώρας που βασίζεται στην μη εξάρτηση από τον χρυσό, αλλά και αφετέρου έχει να κάνει με το γεγονός πως η Ινδία θέλει να αναπτύξει εμπορικούς δεσμούς με τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της, όπως άλλωστε τεκμηριώνεται από το γεγονός πως η Ινδία οργάνωσε την πρόσφατη σύνοδο των G20 , καθώς επίσης και από την συμφωνία ελευθέρου εμπορίου με την Βρετανία.

Η Ρωσία παρόλο που φαίνεται πιο ευέλικτη από τις άλλες δυο χώρες εν τούτοις έχει και τα δικά της προβλήματα που έχουν να κάνουν με τον ζωτικό της χώρο - η Ηγεσία της Χώρας έχει κατ επανάληψη δηλώσει πως θέλει να φτάσει τα σύνορα της Χώρας σε αυτά της αυτοκρατορικής Ρωσίας - με το ότι η Χώρα ανήκει περισσότερο στην Ευρώπη παρά στην Ασία αλλά υπό τις παρούσες συνθήκες κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο και με το ότι η Ρωσία δεν είναι ναυτική δύναμη και κατά συνέπεια εξαρτάται από άλλες χώρες για την μεταφορά των προϊόντων της.

 

Αν και η Ρωσία φαίνεται πως υποστηρίζει την ύπαρξη ενός κοινού νομίσματος, η διστακτικότητα των δύο πολυπληθέστερων κρατών στη γη σχετικά με τη στήριξη ενός νομίσματος που η τιμή του είναι συνδεδεμένη με τον  χρυσό τους δημιουργεί τώρα σημαντικά προβλήματα.

 

Παρόλα αυτά όμως ο Sergey Glazyev ανακοίνωσε σε μια συνέντευξη του τον Νοέμβριο του 2023  πως το κοινό νόμισμα των BRICS - που θα εξαντικρίζεται με χρυσό  - θα είναι στην ατζέντα του 2024 που την προεδρία έχει η Ρωσία..

 

Στο Παράρτημα Α παραθέτω την ανάλυση του ιδρυτικού χάρτη των BRiCS. Τα βασικά σημεία της ανάλυσης είναι κατ αρχή ότι θα υιοθετηθεί ένα καπιταλιστικό μοντέλο στην λειτουργία του οργάνου και θα πρέπει να ανταγωνισθεί /συνυπάρξει με τα αντίστοιχα η και παρεμφερή δυτικά όργανα. Στη συνέχεια και ανεξάρτητα από την  υπερπροβολή που θα γίνει στο Όργανο - ως η απάντηση του παγκόσμιου Νότου  στα  σχέδια των δυτικών Επικυρίαρχων - στην πραγματικότητα θα υπάρχουν διαχρονικά σημεία έλλειψης συνοχής ανάμεσα στους τρεις μεγάλους των BRICS τα οποία σε συνδυασμό με την αδυναμία αξιοποίησης των πόρων που έχει στην διάθεση του ο Οργανισμός - εξ αιτίας της έλλειψης διαθέσιμων κεφαλαίων σε εκείνες τις ποσότητες που θα στηρίξουν την αξιοποίηση -  αλλά και σε συνδυασμό με την δυσκολία στον εκσυγχρονισμό των παραγωγικών δομών  του Οργανισμού επειδή κάτι τέτοιο θα σήμαινε αντιλαϊκή πολιτική , ίσως οδηγήσει κάποια στιγμή τα πράγματα στην επιβολή ενός προτύπου απολυταρχικής λειτουργίας του Οργάνου - προκειμένου να μην διακινδυνεύσει η ύπαρξη του - που με την σειρά του όμως θα αναγκάσει μέλη του Οργάνου να αποσυρθούν, με  κύρια αιτία το ότι οι τρείς μεγάλοι δεν θα μπορούν  να τα βρουν μεταξύ τους.

Εξετάζοντας την προοπτική του  χάρτη του ιδρυτικού των BRICS (16/6/2009 στην πόλη Γιεκατερινεσμπουργκ της Ρωσίας)  έχουμε την ακόλουθη εικόνα

 


 

.

Δηλαδή μας λέει η εξέλιξη της χρονοσειράς πως τα BRICS είναι μια πρωτοβουλία που θα εκφυλισθεί μετά το 2050  η και με ημερομηνία λήξεως. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να περιμένουμε μια και σύμφωνα με μια μελέτη της PriceWaterhouse [https://www.pwc.com/gx/en/research-insights/economy/the-world-in-2050.html ] το παγκόσμιο τοπίο οικονομικής ισχύος των κρατών θα έχει αλλάξει ολοσχερώς όπως φαίνεται από τον παρακάτω  πίνακα 

 Κοινός Χάρτης Ρωσίας, Κίνας και Ινδίας

Ο κοινός χάρτης Κίνας, Ρωσίας και Ινδίας έχει την σύνοδο Ποσειδώνα και Πλούτωνα να ταυτίζεται με την αντίστοιχη σύνοδο του χάρτη της Τρέχουσας 2ας Περιόδου της Εποχής των ΔΙδύμων (ΤΕ) υπονοώντας προφανώς πως οι τρείς αυτές χώρες θα παίξουν ένα εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην εμπέδωση στην Ανθρωπότητα του ζητούμενου του χάρτη της Τρέχουσας Περιόδου της Εποχής των Διδύμων. 

 


 


Στον κοινό χάρτη δεσπόζει ένα ταύ τετραγώνου με κορυφή τον Ωροσκοπο στην Παρθένο και βάση την αντίθεση της συζυγίας Ποσειδώνα και Ουρανού με τον Ηλιο του κοινού χάρτη  στον  Τοξότη.  Και το ταυ τετραγώνου μας μιλάει για "ασταθείς συνθήκες που δημιουργούνται εξ αιτίας συγκρούσεων που οφείλονται αφενός σε ένα κοινωνικο-οικονομικό σύστημα που υποχρεώνει την ηγεσία να ακολουθεί ένα συγκεκριμένο και προδιαγεγραμένο Σχέδιο Δράσης - που μεταξύ των άλλων θέλει να ελέγξει  τα κέντρα πολιτικής ισχύος - αλλα καιι αφετέρου σε δράσεις  προετοιμασίας της  αλληλοκαταστροφής,- η της προστασίας από ένα τέτοιο ενδεχόμενο -  στα πλαίσια μιας παγκόσμιας επανάστασης ".[Ποσιεδώνας σε συνοδο με τον Πλούτωνα και το κοινο Μεσουράνημα και σε όη 180ο με τον Ηλιο στον Τοξοτη]

Επι πλέον ο κοινος χάρτης μας μιλάει για "μεγάλες φυσικές η τεχνικές καταστροφές σε αγροτικά και οικονομικά κέντρα και για δυσκολία να ελέγξει η Ηγεσία τον πλούτο που φεύγει από τις υποκείμενες χώρες κατι που οδηγεί αφενός σε πράξεις βίαιας επιβολής αποφάσεων αλλά και αφετέρου σε χρηματο-οικονομικά προβλήματα και σε αποδιοργάνωση του κοινωνικού ιστού των υποκείμενων χωρών" [ Αφροδίτη συνοδο Ουραννού στο Σκορπιό σε αντίεση με ΒΔ στον Ταύρο και σε όψη 150ο με την συνοδο Ποσειδώνα με Πλούτωνα]

Επομένως η σχέση μεταξύ των τριών χωρών που ηγούνται του εγχειρήματος είναι προβληματικη έως συγκρουσιακή και αυτό οφείλεται και σε διαφορές που ναι μεν εμφανίζονται σαν συνοριακές, αλλα στην πραγματικότητα έχουν να κάνουν με κυριαρχία επί των παραγωγικών πόρων,  των δικτύων μεταφορών. και του παγκόσμιου εμπορίου. 


 


Η περίοδος μέσα 2024 έως και το 2026 θα προσφέρεται  για ανταγωνισμούς  μεταξύ των τριών χωρών που θα οφείλονται αφενος σε εξωτερικευση των εσωτερικών προβλημάτων κυρίως από την πλευρά της Κίνας - πιθανά σαν αποτέλεσμα μιας μεγάλης καταστροφής - αλλά και αφετέρου στην επιθυμία /πρόθεση της Κίνας να επιβάλλει την ηγεμονία της στο εγχείρημα των BRICS. Επί πλέον και από το 2026 και μετα φαίνεται πως οι τρείς χώρες θα έχουν και δυσκολίες /θεματα που θα έχουν να κάνουν με τις μεταξύ τους δοσοληψιες.

Όμως η περίοδος 2029 - 2032 είναι μια περίοδος επικίνδυνη για συγκρούσεις ανάμεσα στις τρείς χώρες μια και οι χάρτες των χωρών μιλάνε για πολεμικές εμπλοκές

Ο ρόλος της Βραζιλίας και της Νοτίου Αφρικής

Η προσθήκη της Βραζιλίας και της Νοτίου Αφρικής στην σύνθεση των BRICS  βελτιώνει την εικόνα σε επίπεδο κοινού χάρτη (composite chart) των πέντε χωρών . Πλήν όμως 'αναιμικά'


 

 Tα προβλήματα έχουν να κάνουν με τα χρηματοοικονομικά ανάμεσα στις πέντε χώρες          ( 2023 - 2026 με κάποιες ενδιάμεσες αναλαμπές ) στα οποία εντάσσονται και η υιοθέτηση ενός κοινού νομίσματος για τα BRICS που θα βασίζεται στον χρυσό . Στην συνέχεια προβλήματα στον ενιαίο/ συγχρονισμένο παραγωγικό μηχανισμό, στις δημόσιες επενδύσεις και στον οικιστικό τομέα (2023 - μέσα του 2024  και στην συνέχεια 2027 - 2032  περίοδο που συμπίπτει και με κλονισμό της συνοχής των 5 βασικών μελών ). Η περίοδος 2025 έως τα μέσα του 2026 θα είναι μια περίοδος που θα γίνουν κρυφές προσπάθειες διάσπασης της συνοχής του βασικού πυρήνα και στην συνέχεια και μέχρι το 2028 θα είναι μια περίοδος που οι πέντε χώρες θα έχουν πρόβλημα στην εναρμόνιση της Κοινωνικής και Υγειονομικής πολιτικής τους καθώς επίσης της πολιτικής τους για τις στρατιωτικές δαπάνες. Η περίοδος 2024 έως 2026 θα είναι μια περίοδος αντιπαράθεσης με το αντίπαλο δέος και η περίοδος 2027 έως 2032 θα είναι μια περίοδος που θα υπάρχουν θέματα (πραγματικής) ηγεσίας ανάμεσα στις πέντε χώρες .

 

H αύξηση των μελών από 1/1/2024

 

Η ένταξη στον συνασπισμό των νέων μελών - Αίγυπτος, Αιθιοπία, Ιράν,  και Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα διαμορφώνει ένα νέο κοινό χάρτη



 

 

που μας δίνει μια άλλη χρονοσειρά 

 

  προσθήκη των νέων μελών ναι μεν αύξησε το παγκόσμιο  κύρος  και την αίγλη της ομάδας (1ος οίκος  του κοινού χάρτη) και εξασφάλισε πηγές για την χρηματοδότηση των κοινών έργων (8ος οίκος του κοινού χάρτη), αλλά ταυτόχρονα δημιούργησε μια σειρά από προβλήματα στις περιοχές των μεταφορών και των εμπορικών σχέσεων με τους γείτονες, στις επενδύσεις εκτός χωρών BRICS , στο εξωτερικό εμπόριο και στην περιοχή της εναρμονισμένης πολιτικής Κοινωνικής Ασφάλειας και Υγειονομικής Περίθαλψης καθώς και πολιτικής όσον αφορά στις επενδύσεις και στις ένοπλες δυνάμεις όπου φαίνεται πως υπάρχουν εξωγενείς, αλλά και ενδογενείς  περιορισμοί που δυσκολεύουν τον συγχρονισμό. Όσον δε αφορά στο "νόμισμα" πράγματι φαίνεται πως θα γίνει προσεκτική προσπάθεια δημιουργίας - η σωστή έκφραση είναι 'υιοθέτηση' - ενός νομισματικού ισοδυνάμου που όμως φαίνεται πως αποδίδει περί το 2028 (τότε περιμένω μια επανάληψη του Bretton Woods σε μια άλλη βάση βέβαια).

 

Και τι γίνεται με το αντίπαλο δέος (G7);

 Αν και όπως προανέφερα θα υπάρξουν πολύ σημαντικές ανακατατάξεις στο παγκόσμιο σκηνικό μετά το 2050 - σύμφωνα με την Ερεύνα της Price Waterhouse - το κλαμπ των G7 - που από το 2009 είναι σε κακά χάλια από πλευράς απόδοσης της δράσης του - θα καταφέρει μετά το 2029 να παρουσιάσει μια σχετική  ανάκαμψη. Κατά την γνώμη αυτό θα έχει να κάνει και με την οριοθέτηση της διάδοχης κατάστασης της Συνθήκης του Bretton Woods


 που θα αφορά στο εργαλείο(α)  παγκόσμιας συναλλακτικότητας. Η περίοδος 2015 -2055 θα είναι μια περίοδος που η επικρατούσα κατάσταση δεν θα μπορεί να κρυφτεί [ 1ος οίκος βάλλεται (afflicted)] ενώ θα υπάρξουν περίοδοι που η υπόσταση του ίδιου του Οργάνου θα αμφισβητηθεί [Ήλιος βάλλεται 2014 -2026 και 2032 - 2046]. Τα κυριότερα προβλήματα είναι η αδυναμία του παραγωγικού ιστού να στηρίξει τις οικονομίες των χωρών [2000 -2040 4ος οίκος βάλλεται] που σε συνδυασμό με την αρνητική κατάσταση των μαζών εξ αιτίας της  πολιτικής που ακολουθείται στα θέματα Κοινωνικής Μέριμνας και Δημόσιας Υγείας  [2010 - 2024 6ος οίκος βάλλεται ] θα θέσει θέμα Ηγεσίας η και ύπαρξης του Οργάνου[ 2020 - 2030 10ος οίκος βάλλεται].

 

Συμπέρασμα

 

Το συμπέρασμα είναι πως τα BRICS όχι μόνο ήρθαν για να μείνουν - τουλάχιστον για τον μεσοπρόθεσμο ορίζοντα - αλλά και για να παίξουν ένα ρόλο καταλύτη στην δημιουργία του μοντέλου συνύπαρξης ανάμεσα στις χώρες του πλανήτη και τους συνασπισμούς ισχύος μια και ο πυρήνας τους - Ρωσία, Κίνα και Ινδία - και παρ όλες τις μεταξύ τους διαφορές , φαίνεται πως θέλει να υλοποιήσει το μοντέλο συνύπαρξης που ορίζει ο χάρτης της Τρέχουσας Περιόδου της Εποχής των Διδύμων [ "διαμόρφωση μιας υποδομής  διαπολιτισμικών και διακρατικών συναλλαγών που θα επιτρέψει την ανταλλαγή προϊόντων και υπηρεσιών χωρίς ανάλωση προσωπικού συναισθήματος, δηλαδή χωρίς την απεμπόληση των  πολιτισμικών, θρησκευτικών, εθνικών,  κοινωνικών και γλωσσικών ιδιαιτεροτήτων" ]..

Κάτι τέτοιο είναι ήδη φανερό αφού το 2020 στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ το 'συμπέρασμα' ήταν πως η "Παγκοσμιοποίηση είναι μονόδρομος ", ενώ το περισυνό Φόρουμ μιλούσε για "πολύ-πολικότητα"

 

Όμως θα υπάρχουν προβλήματα. Τα προβλήματα αυτά θα έχουν να κάνουν με την έλλειψη κεφαλαίων σε εκείνες τις ποσότητες που απαιτούνται για την  χρηματοδότηση των αναπτυξιακών προγραμμάτων των BRICS. Θα έχουν επίσης να κάνουν και με την έλλειψη   συνοχής. Συγκεκριμένα οι σχέσεις ανάμεσα στην Κίνα και στην Ινδία θα παραμείνουν τεταμένες και η περίοδος 2032 - 2033 θα είναι μια πολύ δύσκολη (μπορεί και συγκρουσιακή ) περίοδος εξ αιτίας των επεκτατικών βλέψεων της Κίνας, ενώ η ευκολία με την οποία ο Μιλέϊ απέσυρε την Αργεντινή από την συμφωνημένη από την προηγούμενη σοσιαλιστική κυβέρνηση συμμετοχή της στα BRICS δείχνει πως τα BRICS δεν έχουν ακόμα αποκτήσει την έξωθεν καλή μαρτυρία /απoδοχή ως εναλλακτική λύση των οργάνων του δυτικού συνασπισμού. Παρόλα αυτά υπάρχει ένας κατάλογος πάνω από 20 χώρες που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να συμμετέχουν στα BRICS. Μεταξύ αυτών και η  Γαλλία που συμφώνα με δημοσιεύματα ζήτησε να συμμετέχει στο Φόρουμ του 2023 στην Νότια Αφρική για να εισπράξει αρνητική απάντηση από την διοικούσα επιτροπή των BRICS.

Όπως προκύπτει και από την ανάλυση η μεγάλη πρόκληση θα είναι η διαμόρφωση του ενιαίου συναλλακτικού περιβάλλοντος των χωρών μελών των BRICS και η ομογενοποίηση των επιχειρησιακών δομών τους, δεδομένου μάλιστα του ότι τα εθνικά σχέδια των 'μεγάλων' της ένωσης είναι σε σύγκρουση με την άσκηση της ομογενοποίησης. Παρόλα αυτά η εκτίμηση μου είναι πως και κοινό συναλλακτικό εργαλείο ("νομισμα") θα υπάρξει και αντίστοιχοι οργανισμοί της Παγκόσμιας Τράπεζας , του ΔΝΤ, του Διεθνούς Δικαστηρίου και γιατί όχι του ΟΗΕ θα ιδρυθούν.

 

Τέλος θα πρέπει πάντα να έχουμε κατά νου πως τα συλλογικά όργανα φτιάχνονται σε περιόδους που οι συγκυρίες το επιτρέπουν και διαλύονται όταν παύουν να εξυπηρετούν τις σκοπιμότητες της δημιουργίας τους (π.χ. Διεθνής Νομισματική Ένωση,  Κοινωνία των Εθνών κλπ). Κάπως έτσι θα πρέπει να δούμε και την πρωτοβουλία των BRICS

 

 

 

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ  Α : Ανάλυση του ιδρυτικού χάρτη των BRICS

 

Ο χάρτης του ιδρυτικού των BRICS (16/6/2009, άγνωστη ώρα, Γιεκατερινεσμπουργκ Ρωσία), ιδωμένος από την καρμική του άποψη παρουσιάζει την ακόλουθη εικόνα.

Ο Βόρειος Δεσμός στον Υδροχόο, στην θετική του έκφραση μας μιλά για τις αλλαγές που συνοδεύουν τις νέες προσπάθειες για την αλλαγή της ροής των γεγονότων , για συμμαχίες που δημιουργούνται προκειμένου να καλυφθούν κενά εξουσίας  και για βοήθεια που παρέχεται από τρίτους στην προσπάθεια (που καταβάλλει ο Οργανισμός) για εκσυγχρονιστική δράση. Στην αρνητική του έκφραση η θέση αυτή του Βορείου Δεσμού μας μιλά για διεθνείς συνθήκες εκσυγχρονισμού από τις οποίες κάποιοι επωφελούνται πολύ περισσότερο από τους άμεσα ενδιαφερόμενους, για επαναστάσεις προκειμένου να υλοποιηθούν όχι ιδιαίτερα δημοφιλείς αλλαγές, για κοινωνική άρνηση στην αποδοχή του εκσυγχρονισμού.

Ο ΒΔ συμμετέχει σε ένα σχηματισμό σκληρού χαρταετού  που διαβάζει 'ο Οργανισμός εμπλέκεται ως εκ της αποστολής του με δύσκολα διαπραγματευόμενες διεθνείς Συνθήκες οι οποίες εμπεριέχουν η και αφορούν επιχειρηματικά μυστικά  και ο όποιος εκσυγχρονισμός των Συνθηκών αυτών αφενός προϋποθέτει συνεργασία με άλλα παρεμφερή με τον Οργανισμό Όργανα, αλλά και αφετέρου προϋποθέτει την καθησύχαση των μαζών που αντιδρούν στα επιχειρηματικά σχέδια εκσυγχρονισμού και την αποδοχή από πλευράς υποκείμενων τον εκσυγχρονισμό κρατών ότι τα όργανα που θα εφαρμόσουν τον εκσυγχρονισμό θα έχουν και την μερίδα του λέοντος από τα οφέλη του εκσυγχρονισμού. Η όποια προσπάθεια αυτοτελούς δράσης του Οργανισμού σε ένα τέτοιο περιβάλλον δεν θα έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα' [Σχηματισμός σκληρού χαρταετού που διαχειρίζεται την αντίθεση του Κρόνου με το μεσοδιάστημα Ερμή/Πλούτωνα , με τον Κρόνο σε όψη 135ο με τον ΒΔ και με το μεσοδιάστημα Σελήνης/Ερμή]

Στην συνέχεια ο ΒΔ συμμετέχει σε ένα άλλο σχηματισμό που διαβάζει ' η προσπάθεια μέσα από εμπορικές ενώσεις να διαμορφωθούν συνθήκες διακρατικού εμπορίου απαλλαγμένου από καταστάσεις στις οποίες υπεισέρχονται η και χειραγωγούνται από επιχειρηματικά μυστικά - προκειμένου να αποφευχθεί μια εξέγερση των μαζών - μπορεί να καταλήξει σε αντίθετο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα   [ΒΔ =Αφροδιτη/Απόλλων =Απόλλων/Ποσάιντον =Σελήνη/Ερμής =Ερμής/Πλούτωνας =ΒΔ/Απόλλων]                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

Το δεύτερο στοιχείο που προσδιορίζει το καρμικό μονοπάτι του οργανισμού είναι το σημείο ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΚΡΙΟΥ/ΚΡΟΝΟΥ (23Ο Διδύμων) που σχετίζεται κατά κάποιο τρόπο με το Κάρμα της Ανθρωπότητας. Το σημείο αυτό μας μιλά για ανυπέρβλητα εμπόδια, άρνηση εκσυγχρονισμού, χωρισμούς, έλλειψη αποδοχής και σεβασμού, πτωχεύσεις και απώλεια περιουσίας.  Το σημείο αυτό ισουται με ΣΕΛΗΝΗ/ΚΡΟΝΟΣ [ = η ελλιπής παραγωγική ικανότητα του πρωτογενούς και του βιομηχανικού /μεταποιητικού τομέα, σε συνδυασμό με την αδυναμία της Ηγεσίας να αντιληφθεί τις ανάγκες των μαζών μπορεί να οδηγήσει σε καταστάσεις αυτοαπομόνωσης και χρήσης ολοκληρωτικών μεθόδων προκειμένου να παραμείνουν τα πράγματα υπό έλεγχο], ΠΛΟΥΤΩΝΑ/ΚΙΟΥΜΠΙΝΝΤΟ [= Παραιτήσεις μελών επειδή οι ΄ γονείς ' του Οργανισμού μαστίζονται από ατυχία], ΚΙΟΥΜΠΙΝΤΟ/ΧΑΝΤΕΣ [ = Συνεταιρισμός φτωχών], ΟΥΡΑΝΟΣ [= αδυναμία ελέγχου παγκόσμιων πόρων εξ αιτίας της έλλειψης χρηματικών πόρων]. Εν ολίγοις το καρμικό αυτό σημείο μας λέει πως για λόγους που έχουν να κάνουν και με το περιβάλλον αλλά και με την δομή λειτουργίας του Οργανισμού τα αποτελέσματα θα είναι αμφίβολα και εξ αιτίας της έλλειψης χρημάτων για την στήριξη του εγχειρήματος αλλά και εξ αιτίας λαθών στα σχέδια δράσης με μακροχρόνιες συνέπειες και αυτό μπορεί να οδηγήσει και στην αποχώρηση μελών.

 

Βάζοντας, τον ΒΔ πάνω στον ωροσκόπο - ώστε να επιχειρήσουμε να προσδιορίσουμε τον καρμικό ρόλο του οργανισμού για την Ανθρωπότητα - παρατηρούμε πως ο Ποσειδώνας είναι στον Υδροχόο και στον 1ο οίκο  [ = Οι αλλαγές στις κοινωνικές και πολιτικές δομές σαν αποτέλεσμα των νέων ιδεωδών για την Ανθρωπότητα μπορεί να οδηγήσουν σε απειλές πολέμου εξ αιτίας της πιθανολογούμενης άρνησης αποδοχής των αλλαγών αυτών]. Στον Υδροχόο και στον 1ο οίκο βρίσκεται επίσης και ο Δίας [= ο Οργανισμός θα υλοποιήσει η και θα στηρίξει επιτυχή επιχειρηματική δράση στην αξιοποίηση των ευκαιριών που παρουσιάζουν νέες εφευρέσεις που εξοικονομούν εργατικό δυναμικά στην παραγωγική διαδικασία].

Στην συνέχεια στον 2ο οίκο - των αξιών, του δημόσιου ταμείου, του τραπεζικού συστήματος και του νομίσματος - βρίσκεται ο Ουρανός στους Ιχθείς [= η έλλειψη χρηματο-οικονομικών πόρων μπορεί να οδηγήσει σε κινήματα που θα στοχεύουν στον περιορισμό της δύναμης της Ηγεσίας ] που κυβερνά τον 1ο οίκο και κατά συνέπεια αυτό που βλέπουν οι άλλοι για τον Οργανισμό. Στον 2ο επίσης οίκο βρίσκεται και η Σελήνη στον Κριό [ = ενώ υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας μιας παραγωγικής υποδομής που θα στηρίζει τις βασικές ανάγκες επιβίωσης των μαζών, η Ηγεσία περιορίζεται μόνο στο να επιδείξει ενδιαφέρον στα προβλήματα των μαζών χωρίς να παίρνει τα κατάλληλα μέτρα επίλυσης των προβλημάτων των μαζών] που κυβερνά τον 6ο οίκο της αγοραστικής δύναμης των μαζών, της Κοινωνικής και Υγειονομικής πολιτικής, αλλά και τις πολιτικής που αφορά στις Ένοπλες Δυνάμεις.

ΣΤΟΝ 4ο οίκο βρίσκεται η Αφροδίτη [= ικανότητα να παράγονται προϊόντα του πρωτογενούς - αγροτικός και κτηνοτροφικός - τομέα, αλλά και του βιομηχανικού τομέα ] και κυβερνά τον 4ο οίκο - παραγωγικές υποδομές, δημόσια έργα, οικιστικός τομέας - και τον 9ο οίκο - ναυτιλία και διεθνές εμπόριο. Στον 4ο οίκο βρίσκεται επίσης και ο Άρης [ = ενώ οι ηγεσία επιδεικνύει ενδιαφέρον για τα προβλήματα των μαζών αφήνει τις πρωτοβουλίες για την επίλυση των προβλημάτων στις επιχειρήσεις . Δηλαδή ο Οργανισμός υιοθετεί ένα καπιταλιστικό μοντέλο στην διάθεση των παραγόμενων προϊόντων στις μάζες]. Ο Άρης κυβερνά τον 3ο - εμπόριο και σχέσεις  με γειτονικές χώρες, μεταφορές, επικοινωνίες,  ΜΜΕ , ζήτηση για μετοχές και ομόλογα  - και τον 10ο - επιχειρηματική δραστηριότητα και όγκος εσόδων, η Ηγεσία του Οργανισμού  - οίκο. Τέλος στον 4ο οίκο βρίσκεται και ο Άδμητος [ = ανάγκη να ξεπεραστεί το παρελθόν προκειμένου να απεμπλακούν (οι χώρες μέλη) από περιοριστικές καταστάσεις.

Στον 5ο οίκο βρίσκεται ο Ερμής στους Διδύμους [ = επίδειξη ευελιξίας και προσαρμοστικότητας στις διαπραγματεύσεις αλλά και επιχειρηματικού ταλέντου]. Ο Ερμής κυβερνά τον 5ο - επενδύσεις και εν γένει δραστηριότητα που ενέχει το στοιχείο του ρίσκου, προβολή δράσης Οργανισμού, επίπεδα ευημερίας, νεολαία - και τον 8ο οίκο - διοικούσα επιτροπή (κυβερνησιμότητα), δανεισμός με συναλλαγματικές επιπτώσεις, προϋπολογισμός, χρηματικές ροές , φορολογία. Στον 5ο οίκο βρίσκεται επίσης ο Ήλιος στους Διδύμους [ = ικανότητα να διατυπώνει με σαφήνεια  τους στόχους, τις προθέσεις και τα μέσα του Οργανισμού πλην όμως κινδυνεύει να μην μπορεί να πείσει τους συνομιλητές του ] κυβερνήτης του 7ου - διεθνείς σχέσεις συμπεριλαμβανόμενων και των διεθνών Συνθηκών, εξωτερικό εμπόριο, δανειστές, απειλές πολέμου,  Τέλος στον 5ο οίκο βρίσκεται και ο Χαντες [= επικοινωνία με τους εταίρους για θέματα που αφορούν αρρώστιες με μια διάθεση κακεντρέχειας ].

Στον 6ο οίκο και στον Καρκίνο  βρίσκεται ο Υποθετικός Κρόνος [ = δεσποτικός και τυραννικός  στην συμπεριφορά του αλλά και υλιστικός και υπολογιστικός στις διαπραγματεύσεις]. Στον 6 οίκο επίσης και στον Καρκίνο βρίσκεται ο πλανητοειδής Υγείας  [ = οι χώρες/μέλη του Οργανισμού θα είναι επιρρεπείς σε αρρώστιες όταν οι εσωτερικές ισορροπίες των χωρών σε συνδυασμό με τις ισορροπίες των χωρών/ μελών του Οργανισμού διαταράσσονται ].  Στον 6ο οίκο και στον Καρκίνο βρίσκεται επίσης και ο Βουλκάνους [ = ο Οργανισμός διέπεται από αυτοκρατορικό σύνδρομο και έχει συναίσθηση της δύναμης του, ενώ δεν διστάζει να λειτουργεί κυριαρχικά απέναντι στους εταίρους του]

Στον 7ο οίκο και στον Λέοντα βρίσκεται ο Νότιος Δεσμός [ = πολιτικοί συνεταιρισμοί που προκαλούν μεγαλύτερη ζημιά από τα οφέλη που μπορούν να προσφέρουν επειδή οι Συνθήκες που διέπουν τις σχέσεις έχουν διαμορφωθεί με κοινωνικά και όχι με αυστηρά διπλωματικά κριτήρια].

Στον 8ο οίκο και στην Παρθένο βρίσκεται ο Κρόνος [ = παρόλο που ο σκοπός της ίδρυσης του Οργανισμού  είναι να λειτουργήσει ως πολλαπλασιαστής ισχύος των χωρών / μελών, εν τούτοις η διάθεση αυτοτελούς δράσης των επί μέρους χωρών /μελών εξακολουθεί να παραμένει ένα πρόβλημα επειδή υπάρχουν κρυφά σχέδια για επιβολή μελλοντικών περιορισμών η και επειδή μπορεί να υπάρξει κάποια στιγμή πολεμική δράση ανάμεσα στις χώρες / μέλη ]. Ο Κρόνος κυβερνά τον 12ο - κρυφοί εχθροί του Οργανισμού, ιδρύματα, συλλογικό υποσυνείδητο των χωρών .μελών.

Στον 9ο οίκο - Ναυτιλία και εξωτερικό εμπόριο, οι πόροι των μαζών, ολοκλήρωση συμβάσεων έργου (που αναλαμβάνει άμεσα η έμμεσα ο οργανισμός), το δικαστικό σύστημα, νομικό πλαίσιο που διέπει την λειτουργία του Οργανισμού, θρησκευτικό, επιστημονικό  και εκπαιδευτικό πλαίσιο, επικοινωνία ανάμεσα στα κράτη /μέλη - βρίσκεται ο Ζεύς [ = Γεννημένος να ηγείται, προσανατολισμένος στην επίτευξη των στόχων του, εμμονικός και επιθετικός, ικανός για επιτυχία, τυχερός, άπληστος, υποχρεωμένος σε καλή τύχη, ενεργεί στα πλαίσια της νομιμότητας]. Στον 9ο οίκο βρίσκεται επίσης και ο Απόλλων [ = θα επικρατήσουν φιλελεύθερες απόψεις ,  επιτυχία στο εμπόριο και στα χρηματοοικονομικά].

Στον 10ο οίκο - Ηγεσία του Οργανισμού, συνθήκες επιχειρηματικού περιβάλλοντος στις χώρες/μελη     -  που τον κυβερνά ο Πλούτωνας βρίσκεται ο Ποσάιντον [= Αλήθειες και γεγονότα που αφορούν στο παρελθόν σε συνδυασμό με πολιτισμικά προβλήματα και σχετικές εξελίξεις,  αλλά και σε συνδυασμό με ιδεολογικές διαφοροποιήσεις, διαμορφώνουν ένα περιβάλλον που επιτρέπει στον Οργανισμό την ανάπτυξη της   ικανότητας  αναδόμησης και μετασχηματισμού ]

Στον 11ο οίκο - Σχέδια του Οργανισμού για το μέλλον, οικονομικά αποτελέσματα της διοίκησης του Οργανισμού, θέσπιση Οργάνου για την σύνταξη της νομοθεσία που διέπει την επιχειρηματική δραστηριότητα εντος του Οργανισμού , αλλά και την διακυβέρνηση του ίδιου του Οργανισμού, συμμετοχή σε πολιτικά η και οικονομικά σχήματα, Χρηματικός όγκος επιχειρηματικών συναλλαγών - βρίσκεται ο Κιούμπιντο [ = τυχεροί και επιτυχείς αλλά αντισυμβατικοί συνεταιρισμοί που μπορεί να προκαλέσουν αποσταθεροποίηση ]

Στον 12ο οικο - τα αποτελέσματα των δικαστικών εμπλοκών, μυστικες συμφωνίες της διοίκησης του Οργανισμού , περιορισμοί και ηθικές δεσμεύσεις της διοίκησης του Οργανισμού, κερδοσκοπικές λειτουργίες που συνδέονται με τα θέματα του 8ου οικου, ιδρύματα υπό τον έλεγχο του Οργανισμου - βρίσκεται ο Πλούτωνας [=  αργή ανάπτυξη, αναταραχή στις παλαιές δομές, μυστικές προετοιμασίες για επιβολή μελλοντικών περιορισμών, απόκρυψη πόρων για μελλοντικές καταστροφές, έλεγχος του πολιτικού συστήματος] που κυβερνά τον 10ο οίκο. Στον 12ο οίκο βρίσκεται επίσης και η Μαύρη Σελήνη [ = παρόλο που ο Οργανισμός διακρίνεται για την δημιουργικότητα του και την επιθυμία της διοίκησης του για τελειότητα, εν τούτοις δυσκολεύεται να πετύχει αυτό τον στόχο επειδή ονειροβατεί ]

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ

·         Η αδυναμία να βρεθεί ένας τρόπος να συμβιβασθούν οι επιχειρηματικές επιδιώξεις με τις ανάγκες των μαζών , σε συνδυασμό με καταγγελίες (impeachment) ανωτάτων διοικητών για θέματα που έχουν να κάνουν με αρρώστιες, αλλά και σε συνδυασμό με αδυναμία εξεύρεσης ενός κοινού τόπου κατά την διάρκεια διαπραγματεύσεων δεν επιτρέπει στην διοίκηση του Οργανισμού να ασχοληθεί με την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα - ώστε να ικανοποιηθούν οι βασικές ανάγκες επιβίωσης των μαζών - και αυτό μπορεί να προκαλέσει αιματηρές εξεγέρσεις και βία και θα υπάρχει δυσκολία στο να διαχειριστεί η όλη κατάσταση εξ αιτίας της φτωχής απόδοσης των δυνάμεων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων  [Ταυ Τετραγώνου με κορυφή την συνοδο Σελήνης με Ουρανό και βάση την αντίθεση Πλούτωνα με την σύνοδο Ηλιου, Χαντές, Κρόνου Υποθετικού].

 

·         Η συντηρητική προσέγγιση που ακολουθείται από πλευράς Ηγεσίας όσον αφορά στην ανάλωση πόρων σε συνδυασμό με την μυστική προετοιμασία για επιβολή μελλοντικών περιορισμών στην χρήση τους, αλλά και σε συνδυασμό με την αδυναμία παντρέματος των επιχειρηματικών επιδιώξεων με τις λαϊκές ανάγκες  διαμορφώνει συνθήκες ανάπτυξης κινημάτων που έχουν σαν στόχο τον περιορισμό των εξουσιών της Ηγεσίας [Σκληρός Χαρταετός που διαχειριζεται την αντίθεση της Αφροδίτης με το μεσοδιάστημα Κρόνου/Πλούτωνα με την συμμετοχή του Ουρανού και του Ηλιου σε όψη 45ο με την Αφροδίτη]

 

·         Νέα στοιχεία  που εμφανίζονται και που έχουν να κάνουν με την διαφοροποίηση παγιωμένων απόψεων για την Θρησκεία και για τον Κόσμο, σε συνδυασμό με την συντηρητική προσέγγιση που ακολουθείται από πλευράς Ηγεσίας όσον αφορά στην ανάλωση πόρων, αλλά και σε συνδυασμό με την αδυναμία παντρέματος των επιχειρηματικών επιδιώξεων με τις λαϊκές ανάγκες, διαμορφώνει συνθήκες και ιδεολογικής διάσπασης πέρα από την ανάπτυξη κινημάτων που έχουν σαν στόχο τον περιορισμό  των εξουσιών της Ηγεσίας  [Σκληρός Χαρταετός που διαχειρίζεται την αντίθεση του Άρη με τον Ποσάιντον με την συμμετοχή του Ουρανού και του Ηλιου σε όψη 45ο με τον Άρη]

 

·         Συμμαχίες που δημιουργούνται μετά μια επανάσταση η και ξαφνική αλλαγή ηγεσίας μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες προσαρμοστικότητας  που σε συνδυασμό με την ανάδειξη ενός επιχειρηματικού ταλέντου να στρέψει την επιχειρηματική προσπάθεια στον εκσυγχρονισμό των βιομηχανιών Ενέργειας και Μετάλλου και στην εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου   [ Μικρό τρίγωνο με κορυφή την σύνοδο Σελήνης, Ουρανού και βάση το τρίγωνο ΒΔ με Ερμή]

·         Οι συμμαχίες που δημιουργούνται μετά από μια επανάσταση η και ξαφνική αλλαγή ηγεσίας διαμορφώνουν  ένα φιλελεύθερο κοινωνικο-οικονομικό πλαίσιο και σε συνδυασμό με ένα επιχειρηματικό ταλέντο που φαίνεται πως διέπει το σχήμα θα δημιουργήσει ισχυρές οικονομικές συνθήκες [Μικρό τρίγωνο με κορυφή το Ερμή και βάση της αντίθεση ΒΔ με Αφροδίτη/Απόλλων].

 

·         Ο Οργανισμός θα προβάλλει την εικόνα σταθερότητας, αυτοσυγκράτησης και διακριτικότητας, θα έχει την ικανότητα να επικοινωνεί καθαρά την αποστολή και στους στόχους του, θα διαθέτει επιχειρηματικό ταλέντο και επιρροή στα παγκόσμια τεκταινόμενα[και θα βιώσει μια ξαφνική αναγνώριση  - πιθανά σχετιζόμενη με τις αλλαγές στα κοινωνικά και πολιτικά συστήματα που θα ικανοποιούν τις μελλοντικές ανάγκες και στον σχεδιασμό των οποίων συμμετέχει ο Οργανισμός - μέσω της οποίας  θα αναλάβει ένα αρχηγικό/ συντονιστικό  ρόλο στην δημιουργία επιχειρηματικών ομίλων που θα αναλάβουν την αξιοποίηση των ενεργειακών  αποθεμάτων του Πλανήτη [Μικρό τρίγωνο με κορυφή τα μεσοδιαστήματα Σελήνη/Άδμητος και ΒΔ/Βουλκάνους και βάση το τρίγωνο ανάμεσα στην συνοδο  Δία και Ποσειδώνα και στην σύνοδο Ηλιου και Χαντές].

 

·         Τον Οργανισμό  - που διέπεται από ένα πνεύμα συντροφικότητας αλλά και ανεξαρτησίας και διαθέτει επιχειρηματικό ταλέντο - τον διακρίνει η υπευθυνότητα και η φιλειρηνική διάθεση πράγμα που του δίνει την δυνατότητα να αναλάβει να υλοποιήσει έργα τεραστίων διαστάσεων στα οποία συμμετέχουν η και εκτελούν  μάζες ανθρώπων  [Μικρό τρίγωνο με κορυφη την συνοδο των μεσοδιαστημάτων ΒΔ/Κιουμπιντο, Ουρανού/Απόλλων, Σελήνη/Απόλλων, Πλούτωνα και βάση τα τρίγωνο Αφροδίτη και Άρη με Κρόνο].

 

·         Η ικανότητα του Οργανισμού να διατυπώνει με σαφήνεια  την αποστολή και τους στόχους του, σε συνδυασμό με το επιχειρηματικό ταλέντο που διακρίνει τις κινήσεις του, του δίνει την δυνατότητα να αναλάβει την ηγεσία και να διαμορφώσει συμμαχίες κρατών που θα αποφέρουν οικονομικά οφέλη  [Μικρό τρίγωνο με κορυφή τον Ερμή και βάση την αντίθεση του ΒΔ με το μεσοδιάστημα Αφροδίτη/Απόλλων]

 

Comments

Popular posts from this blog

2024 - Προς ένα νέο Κόσμο : Δυο βήματα μπρός και ένα πίσω

ΗΠΑ 2024…Εντονα φυσικά φαινόμενα;