Επίσκεψη Πελόζι στην Ταϊβάν...επίδειξη Σημαίας; Όχι ακριβώς

 

 

 


 

 

 

 

 

Εισαγωγή

Στην μελέτη με τίτλο "2022 - δεν βλέπω παγκόσμια σύρραξη" είχα γράψει τα εξής για τις σχέσεις της Κίνας με την Ταϊβάν

QUOTE

 "η Ηγεσία της Χώρας (Ταϊβάν)  τρέφει αυταπάτες για την αποδοχή από πλευράς Λαού της, της στρατηγικής της απέναντι στην Κίνα και για τον ρόλο της Χώρας στην ζώνη του Ειρηνικού αλλά και γενικότερα στον Κόσμο". Και η πολιτική αυτή αφορά στον απομονωτισμό της Χώρας και στην συγκέντρωση δυσανάλογα μεγάλου για την Χώρα πολεμικού εξοπλισμού για την υπεράσπιση της. Δεν φτάνει όμως αυτό, και όπως προκύπτει από τις αστρολογικές εξισώσεις " η Ηγεσία της Χώρας έχει σκεφτεί και έχει βάλει μπροστά να υλοποιήσει την ανάπτυξη ενός κλάδου επιχειρηματικότητας που αφορά στα διαστημικά η και βιολογικά όπλα - ανταγωνιζόμενη την Κίνα - και αυτό μαθεύεται και μπορεί να οδηγήσει τα πράγματα σε κατάργηση διεθνών συνθηκών εξ αιτίας πράξεων που θεωρούνται πολεμικές". Στη συνέχεια κάποιες άλλες αστρολογικές εξισώσεις μας λένε πως  "επειδή θα αποκαλυφθούν σκάνδαλα - περιλαμβανόμενης και της κατασκοπείας - και επειδή ο Λαός της Ταϊβάν θεωρεί τους κινέζους της Κίνας 'αδελφούς' δημιουργείται στην Χώρα τέτοια αναστάτωση - επειδή αποκαλύπτεται πως η Χώρα βρίσκεται σε κατάσταση υποταγής/ εξάρτησης σε άλλες δυνάμεις - που  θα αναγκάσει την Ηγεσία να κάνει κινήσεις αλλαγής 'συνεταίρων' "

Συμπερασματικά δεν πρόκειται να υπάρξει το 2022 πολεμική αντιπαράθεση ανάμεσα στην Κίνα και την Ταϊβάν και κατά την γνώμη μου και με δεδομένο το ότι το Κινεζικό Βαθύ Κράτος - υπάρχει και αυτό - ελέγχει τα πράγματα και στην Κίνα αλλά και στην Ταϊβάν, θεωρώ πως το πρότυπο που θα ακολουθηθεί θα είναι αυτό της ένταξης του Χογκ Κονγκ στην Κίνα . 

UNQUOTE

Στο  άρθρο αυτό θα επιχειρήσουμε να δούμε με βάση τον χάρτη της ημέρας της προσγείωσης του αμερικανικού στρατιωτικού αεροπλάνου που μετέφερε την Πελόζι στην Ταϊβάν αν υπάρχει παρασκήνιο και που αυτό το παρασκήνιο στοχεύει.

Σύνθεση

Ο έλεγχος της Ταϊβάν δεν έχει να κάνει μόνο με τον έλεγχο του Ειρηνικού αλλά έχει να κάνει και με επενδύσεις αμερικανικών κεφαλαίων κατά κύριο λόγο στην βιομηχανία παραγωγής semiconductors - απαραίτητου συστατικού της βιομηχανίας των ηλεκτρονικών με την Ταϊβάν να ελέγχει το 50% της παγκόσμιας παραγωγής. Πέρα από αυτό φαίνεται πως η Ταϊβάν επενδύει σε διαστημική τεχνολογία αλλά και σε ασύμμετρη τεχνολογία . Η Ταϊβάν επίσης εξαρτάται από τις εισαγωγές για την κάλυψη των βασικών αναγκών επιβίωσης του πληθυσμού της μια και η σχετική παραγωγική της ικανότητα περιορίζεται στο 33% περίπου των αναγκών.  Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Ταϊβάν απορροφώντας το 28% των εξαγωγών της με δεύτερες τις ΗΠΑ με 24%. Οι εισαγωγές αφορούν είδη πρώτης ανάγκης και ενέργεια κατά κύριο λόγο από την Κινά, με την τελευταία να απειλεί με ενεργειακό αποκλεισμό την Ταϊβάν.  Το σημαντικότερο όμως στοιχείο για τα μακρο-οικονομικα μεγέθη της Ταϊβάν είναι οι ξένες επενδύσεις - κατά κύριο λόγο αμερικανικές - που πέρα από τα semiconductors αφορούν και στην εμπλοκή της Χώρας στην διαστημική και στην ασύμμετρη τεχνολογία.

Στην προκειμένη περίπτωση, είναι προφανές πως το πραγματικό κίνητρο των Αμερικανών είναι η προστασία των επενδύσεων τους. Φαντάζεσθε τι έχει να γίνει αν η Κίνα απορροφήσει την Ταϊβάν, όσον αφορά στον έλεγχο του κρισίμου κλάδου των semiconductors ; Οι κλάδοι τεχνολογίας σε ολόκληρο τον Κόσμο θα είναι υπό τον έλεγχο των Κινέζων!!

Το ερώτημα βέβαια είναι γιατί πήγε η Πελόζι - 3η στην ιεραρχία μετά τον Μπάϊντεν και την Χάρις - και όχι ο ίδιος ο Μπάϊντεν;

Στις 22/7 το Newsweek ανάρτησε ένα άρθρο που αφορά στις διαρροές των μέηλς του υιού Μπάϊντεν
 όπου φαίνεται πως ο Χαντερ Μπαϊντεν είναι αναμεμειγμένος σε συναλλαγές που αφορούν πωλήσεις ενεργειακών προϊόντων από τα στρατηγικά αποθέματα των ΗΠΑ σε παραλήπτες τρίτων χωρών μεταξύ των οποίων φαίνονται και  κινεζικές εταιρίες, ενώ στο άρθρο περιλαμβάνονται πληροφορίες για την επιχειρηματική δράση του Χαντερ στην Κίνα από το 2010 τουλάχιστον και πάντα κατά το περιοδικό η δράση αυτή είναι στο μικροσκόπιο των διωκτικών αρχών των ΗΠΑ.

Στις 28/7 υπήρξε μια 2ωρη τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον Μπάϊντεν και τον κινέζο πρόεδρο Χι Τζιπιν όπου ο μεν Χι Τζιπιν τόνισε πως " η Κινά και οι ΗΠΑ πρέπει να είναι σε συνεχή επικοινωνία στα κύρια θέματα στρατηγικής κατεύθυνσης όπως η μακρο-οικονομία, η διατήρηση των ισορροπιών όσον αφορά στην παγκόσμια βιομηχανική και εφοδιαστική αλυσίδα, αλλά και η ασφάλεια της παγκόσμιας ενεργειακής και επισιτιστικής αλυσίδας",  ενώ ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως ο  Μπάϊντεν είπε πως "η επικοινωνία είναι μέρος της προσπάθειας που καταβάλουν οι ΗΠΑ ώστε να ενισχύσουν την υπευθυνότητα στην διαχείριση των διαφορών και να δουλέψουν μαζί όπου τα συμφέροντα και των δύο χωρών συμπίπτουν".

Για το θέμα της Ταϊβάν ο κινέζος Πρόεδρος φερεται να προειδοποίησε τον  Μπάϊντεν 'να μην παίζει με την φωτιά',  να αποδεχτεί την θέση της Κίνας για μια 'ενιαία Κίνα" και να προχωρήσει στην υλοποίηση των τριών κοινων συμφωνιών - που αφορούν και το θέμα της Ταϊβάν - ενω ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως " ο πρόεδρος Μπάϊντεν υπογράμμισε πως οι ΗΠΑ δεν έχουν αλλάξει πολιτική και θα αντισταθούν στην όποια μονομερή προσπάθεια αλλαγής του status quo που διαταράσσει την ειρήνη και την σταθερότητα στον ναυτικό δίαυλο της Ταϊβάν".

Επισήμως, λοιπόν, κουβέντα κουφών

Το ερώτημα είναι γιατί επιλέγει η Πελόζι για την επίσκεψη και όχι , για παράδειγμα η Αντιπρόεδρος Χάρις η ο ίδιος ο Μπάιντεν; Η POLITICO γράφει πως η εκτελεστική εξουσία των ΗΠΑ και ο ίδιος ο Μπάϊντεν δήλωσε πως "οι Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας δεν θεωρούν τον χρόνο της επίσκεψης κατάλληλο". Αυτό που καταλαβαίνω από την κατάσταση του Μπάϊντεν σε σχέση με την θεματολογία της επίσκεψης είναι πως ο Μπάϊντεν, όντας στριμωγμένος λόγω των επιχειρηματικών κινήσεων του γιού του - που βρίσκονται υπό διερεύνηση -  αλλά και αφετέρου εξ αιτίας του ότι δεν θέλει η δεν μπορεί να ρίξει λάδι στην φωτιά επέλεξε - προφανώς έπειτα από σκληρές ζυμώσεις ανάμεσα στα αμερικανικά επιχειρηματικά ενδιαφέροντα που δραστηριοποιούνται η και εξαρτώνται από την διατήρηση του επιχειρηματικού status quo της Ταϊβάν και στην αμερικανική διοίκηση - να αποδεχτεί την επίσκεψη, υποβαθμίζοντας το επίπεδο εκπροσώπησης στην επίσκεψη στέλνοντας την 'πρόθυμη' Πελόζι που έτσι κ αλλιώς χαίρει της εμπιστοσύνης του βαθέως αμερικανικού κατεστημένου, περνώντας ταυτόχρονα το μήνυμα της συμπαράστασης του αμερικανικού Λαού στην κόντρα με την Κίνα - μια και η Πελόζι είναι η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων - και κρατώντας την εκτελεστική διοίκηση της Χώρας στο 'απυρόβλητο'. Δηλαδή η επίσκεψη της Πελόζι στην Ταϊβάν επιβλήθηκε από το βαθύ αμερικανικό κατεστημένο και το όλο σκηνικό οδήγησε σε εσωκομματικό ρήγμα του Δημοκρατικού κόμματος.

Η επίσκεψη αυτή φαίνεται όμως πως θα έχει εσωτερικές συνέπειες και στην Κίνα αλλά και στην Ταϊβάν. Για την μεν Ταϊβάν μένω σε αυτό που μας προειδοποιεί η αστρολογική ανάλυση. Ότι δηλαδή  "η Ταϊβάν θα αναγκασθεί να κάνει κινήσεις αλλαγής στρατηγικών εταίρων". Ενώ και όσον αφορά στην Κίνα θεωρώ πως η επίσκεψη θα χρεωθεί στον Πρόεδρο της Χώρας, μια και απέτυχε να την αποτρέψει και αστρολογικά υπάρχει ισχυρή πιθανότητα (προσωρινού)  παραγκωνισμού του Προέδρου της Χώρας από κέντρα αποφάσεων της Κίνας με τεράστιο πλούτο που θα ήθελαν να υπάρξει μια απορρόφηση της Ταϊβάν  χωρίς κλυδωνισμούς, συμφώνα με το μοντέλο του Χογκ Κονγκ.

Δεν βλέπω πολεμική ανάφλεξη στην Ταϊβάν. Αντίθετα αυτό που βλέπω είναι ένα ναυτικό επεισόδιο /ατύχημα  ανάμεσα στην Κίνα και την Αυστραλία η το πιθανότερο την Νέα Ζηλανδία

 

Ανάλυση

Την ημέρα της επίσκεψης της Πελόζι στην Ταϊβαν ήταν σε ισχύ οι ακόλουθες εξισώσεις Διελαύνων ΟΥΡΑΝΟΣ/ΒΔ = Διελαύνων ΑΡΗΣ [= καυγάδες που έχουν σαν αποτέλεσμα βία] σε  όψη 90 με τον διελαύνοντα ΚΡΟΝΟ στον ΥΔΡΟΧΟΟ [ =  περιορισμός διαπροσωπικών επαφών εξ αιτίας πολιτικών καταστάσεων πέρα από τις εθνικές δικαιοδοσίες].

Όσον αφορά στον χάρτη των ΗΠΑ  η εξίσωση αυτή ισούται με την Σελήνη των ΗΠΑ στον Υδροχόο κ στον 10ο οίκο [= αυταρχική διακυβέρνηση επειδή η ιδιοπαραγωγή δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών ] ισούται με ΗΛΙΟΣ/ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ χάρτη [= ηγεσία που ασχολείται με θέματα χωρίς ουσιαστικό όφελος για την Χώρα αντί να ασχολείται με την καταπολέμηση του πληθωρισμού και με δράσεις που θα ανατρέψουν υφεσιακούς προϋπολογισμούς ] ισούται με  ΑΡΗΣ /ΚΡΟΝΟΣ χάρτη [= στρατιωτική δράση που έχει σαν στόχο την αρπαγή πόρων που ανήκουν σε άλλους και που συνεχίζεται εν μέσω πολιτικών διαπραγματεύσεων].

Βλέποντας τον χάρτη του Μπαϊντεν  ο διελαύνων σχηματισμός "δημόσιο εξιτάρισμα  που μπορεί να οδηγήσει σε καυγάδες και χωρισμό"  ισούται με τις ακόλουθες εξισώσεις του χάρτη του   ΕΡΜΗΣ/ΑΡΗΣ  [ = καυγάδες, δικαστικές διενέξεις που μπορεί να αφορούν τους ενεργειακούς αγωγούς η και στρατιωτικές εκστρατείες  ] ισούται με ΗΛΙΟΣ/ΑΡΗΣ [= πείσμα /τεράστιο 'εγώ' που δεν αφήνει περιθώρια στους άλλους και που μπορεί να αφορά σε  θέματα του αμερικανικού επιχειρηματικού κατεστημένου της πολεμικής βιομηχανίας των ΗΠΑ ] ισούται με  ΑΦΡΟΔΙΤΗ/ΑΡΗΣ[= δυσαρέσκεια και εκνευρισμός που έχει να κάνει με την ελλειματική διαχείριση και τον έλεγχο των πόρων του αμερικανικού κράτους  ], ισούται με ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ/ΒΔ [=εμμονή να χρησιμοποιεί τους άλλους για τους σκοπούς του, όσον αφορά στην ακύρωση  διεθνών Συνθηκών που αφορούν στην ανταλλαγή μυστικών πληροφοριών και στην κατασκοπεία  ] ισούται με ΔΙΑΣ/ΚΡΟΝΟΣ [= ένα επεισόδιο που προκαλεί θυμό και αναγκάζει σε κουκούλωμα των αιτίων αποτυχιών του παρελθόντος ] ισούται με  ΟΥΡΑΝΟΣ/ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ [ = εκβιαστική εφαρμογή αποφάσεων/ πράξεις βίας/ ανατρεπτικές δραστηριότητες που μπορεί να εκδηλωθούν σαν ταραχές που έχουν σαν στόχο την ανατροπή της Κυβέρνησης ]

Βλέποντας τον (δύσκολο) χάρτη της Πελοζι (26/3/1940, 11: 53 μμ, Βαλτιμόρη Μέριλαντ) ο διελαύνων σχηματισμός "εξιτάρισμα  παρουσία άλλων που μπορεί να οδηγήσει σε καυγάδες και χωρισμό"  ισούται με ΟΥΡΑΝΟ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ [= αίσθημα ταραχής που συνοδεύεται από μια εσωτερική ανάγκη για απόκτησης αυτοεκτίμησης και που εκδηλώνεται σαν μια απρόβλεπτη ματαιοδοξία όσον αφορά στις συνέπειες από την  έλλειψη διαθεσίμων στο Δημόσιο Ταμείο των ΗΠΑ ] ισούται με ΣΕΛΗΝΗ/ΑΡΗΣ [=διαβάζοντας κακές προθέσεις στους άλλους θυμώνει με αυτούς που δεν μπορούν να τα βγάλουν περά μονοί τους τόσον όσον αφορά στην κατάσταση που επικρατεί στον πρωτογενή παραγωγικό τομέα, όσον και στην σταθερότητα της απόδοσης των Ενοπλων Δυνάμεων της Χώρας] αλλά και [ =επίδειξη αδιαλλαξίας (στις θέσεις της που αφορούν στην κάλυψη των αναγκών επιβίωσης του αμερικανικού Λαού και στον ρόλο των ΕΔ] ισούται με ΕΡΜΗΣ /ΒΔ [= χρησιμοποίηση υπόγειων μεθόδων για να αναγκάζει τους άλλους στο να εξυπηρετήσουν τις επιδιώξεις της όσον αφορά στον έλεγχο των παγκόσμιων δικτύων μεταφορών ] αλλά και [=γίνεται αντιπαθής γιατί διαταράσσει τις σχέσεις με τους άλλους]

Η Πελοζι διανύει μια φάση της ζωής της που λέει 'έφτασα στο σημείο παροπλισμού' [ (solicitude - withdrawal ) διελ Κρόνος 90ο γεν Σελήνη, διελ Κρόνος 180ο προοδ Ηλιος/Πλούτωνας,  προοδ Πλούτωνας 90ο προοδ Κρόνος, προοδ Αφροδίτη 60ο προοδ Κρονος ] αλλά ταυτόχρονα έχει την επιστροφή Ουρανού που επειδή ακριβώς έφτασε στο σημείο παροπλισμού έχει την ανάγκη να χαϊδέψει την αυτοεκτίμηση της και να επιβεβαιωθεί

 

Όσον αφορά στην Ταϊβαν η διελαύνουσα εξίσωση [= καυγάδες που έχουν σαν αποτέλεσμα βια] ισούται με ΑΡΗ/ΚΡΟΝΟ [=στρατιωτική δράση που έχει σαν στόχο την αρπαγή πόρων που ανήκουν σε άλλους και που συνεχίζεται εν μέσω πολιτικών διαπραγματεύσεων] ισούται με ΣΕΛΗΝΗ/ΑΡΗ [= Ένοπλες Δυνάμεις με ασταθή απόδοση ] ισούται με ΣΕΛΗΝΗ/ΑΦΡΟΔΙΤΗ [ =  έλλειψη στήριξης του πρωτογενούς παραγωγικού τομέα από πλευράς Ηγεσίας ώστε να διασφαλισθεί η επάρκεια αγαθών επιβίωσης] ισούται με ΑΦΡΟΔΙΤΗ /ΚΡΟΝΟΣ [= δύσκολες καταστάσεις για την Κοινωνία εξ αιτίας του περιορισμού του λαϊκού εισοδήματος και πλούτου] ισούται με ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ /ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ [= αυτοκαταστροφικές δράσεις που έχουν να κάνουν με την μόλυνση του περιβάλλοντος και με δηλητήρια ]

Όσον αφορά στην Κίνα η διελαύνουσα εξίσωση [=καυγάδες που έχουν σαν αποτέλεσμα βία] ισούται με ΔΙΑΣ/ΚΡΟΝΟΣ χάρτη [= ένα επεισόδιο που προκαλεί θυμό , επειδή αναγκάζει την κινεζική Ηγεσία να στρογγυλεύει λάθη του παρελθόντος] ισούται με ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ [= τεράστιος πλούτος κρυμμένος σε μυστικά μέρη / ηφαιστειακής μορφής δραστηριότητα που καταστρέφει αγροτικά και οικονομικά κέντρα] ισούται με ΠΛΟΥΤΩΝΑ ΣΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ [= συγκέντρωση υπερβολικά μεγάλης στρατιωτικής ισχύος]

Όσον αφορά στον χάρτη του Χι Τζιπιν ο διελαύνων σχηματισμός ενεργοποιεί τις ακόλουθες εξισώσεις : ΑΡΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ [= χρησιμοποίηση των ιδεών των άλλων για ίδιο όφελος / καυγάδες που μπορεί να αφορούν στα ενεργειακά δίκτυα και μπορεί να οδηγήσουν σε δικαστικές διενέξεις] ισούται με ΗΛΙΟΣ/ΟΥΡΑΝΟΣ [= εμπειρίες που αναστατώνουν και προκαλούν πισωγυρίσματα στην ζωή του ατόμου και μπορεί να οδηγήσουν σε εξέγερση για την αποκαθήλωση της Ηγεσίας] ισούται με ΗΛΙΟΣ /ΕΡΜΗΣ [= έλλειψη καθαρότητας σκέψης που με την σειρά της οδηγεί σε αδυναμία να γίνει πειστικός στις διαπραγματεύσεις που αφορούν στον συγχρονισμό των εθνικών επιδιώξεων με τους στόχους των επιχειρηματικών συμφερόντων]

 

 

Comments

Popular posts from this blog

2024 - Προς ένα νέο Κόσμο : Δυο βήματα μπρός και ένα πίσω

ΗΠΑ 2024…Εντονα φυσικά φαινόμενα;

BRICS - Πόσο βιώσιμο είναι το σχέδιο;