2022 - Συνέχεια του 2021 αλλά με τους Λαούς σοφότερους

 

 


 

 

 

 

 

Εισαγωγή

Το άρθρο αυτό πραγματεύεται το σκηνικό των γενικών συνθηκών και της θεματολογίας του 2022, με βάση τις Εκλείψεις και τον χάρτης της Τρέχουσας Περιόδου της Πολιτισμικής Εποχής των Διδύμων.

Σε μια ξεχωριστή Μελέτη θα δούμε πως οι αστρολογικές συνθήκες θα επηρεάσουν το γεοστατηγικό σκηνικό όσον αφορά τους βασικούς παγκόσμιους παίκτες με έμφαση στο να εξεταστεί το κατά πόσο υπάρχει πιθανότητα παγκόσμιας σύρραξης

Σύνοψη

Περί 'Πανδημίας'

Η  'πανδημία', αν και θα παρουσιάσει κάμψη μετά τον Μάρτιο, ενδέχεται να συνεχιστεί ως προς το σκέλος της διαχείρισης της και είναι πολύ πιθανό να υπάρξει και μια νέα χειρότερη απειλή, όχι κατ' ανάγκη σχετιζόμενη με την 'πανδημία'.

Για να κλείσω τα του κεφαλαίου της πανδημίας θα πω πως από τα στοιχεία του προοδευτικού  χάρτη και του χάρτη της ΗΕ, για το 2022, της Τρέχουσας Εποχής των Διδύμων προκύπτει πως "ο σχεδιαστής της αντιμετώπισης της πανδημίας επεχείρησε να επιβάλλει ένα παγκόσμιο σχέδιο διαχείρισης στα πλαίσια ενός υβριδικού σχήματος παγκόσμιας διακυβέρνησης που σε κρατικά επίπεδα εφαρμόστηκε με ολοκληρωτικού τύπου μεθοδεύσεις και που μπορεί να καταλήξει σε αδιέξοδο - εξ αιτίας της σφοδρότητας των λαϊκών αντιδράσεων που θέλουν τις θρησκευτικές και προσωπικές τους ελευθερίες -  και μπορεί να οδηγήσει σε πτώση και κυβερνήσεις" . Κάτι που άλλωστε παραδέχτηκε και  ο Gates λέγοντας σε πρόσφατη συνέντευξη του πως εντυπωσιάστηκε από την αντίσταση των λαών στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις και πως θεωρεί πως οι κυβερνήσεις απέτυχαν.

 

Μεγαλη Επανεκκίνηση και Κλιματική Αλλαγή

Το γενικό σκηνικό του 2022 θα λέγαμε πως πραγματεύεται το θέμα της Μεγάλης Επανεκκίνησης σε μάλλον πιο θολά πλαίσια από αυτά του 2021, μια και η αντίσταση των λαών σε συνδυασμό με την ύπαρξη συμφερόντων αντιθέτων αυτών που σπρώχνουν μετά μανίας την Μεγάλη Επανεκκίνηση δημιουργεί στασιμότητα στην προώθηση των σχεδίων.

Και ποιοί είναι αυτοί που σπρώχνουν την Μεγάλη Επανεκκίνηση; Στο πρώτο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (ΠΟΦ), ο Otto  von Habsburg - αρχηγός του οίκου των Αψβούργων της πάλε ποτέ κραταιής αυστρο-ουγγρικής αυτοκρατορίας - είχε μαζί του και παρουσίαζε στους συμμετέχοντες ως συνεργάτη του τον σημερινό CEO  του ΠΟΦ, Klaus Schwab, ενώ ο γιος του Carl   von Habsburg είναι σήμερα η "ψυχή" του ΠΟΦ.  Το πρόβλημα του ΠΟΦ είναι πως πέρα από το τραπεζικό κατεστημένο που φαίνεται πως στην φάση αυτή συμπλέει με το σχέδιο του ΠΟΦ, υπάρχει και ένα αντίπαλο δέος - αυτοί που πραγματικά κάνουν κουμάντο και στην κομμουνιστική αλλά και στη εθνικιστική Κίνα - και είναι δύσκολο να υπάρξει κάποιος συμβιβασμός.

Από την άλλη, ο Ιάκωβος Ροτσιλντ στην συνέντευξη που έδωσε στη κόρη του (!) Άννα, είπε πως  " Η πανδημία του κορωναϊού είναι απλά ένας αντιπερισπασμός που απέσπασε την προσοχή μας από την Κλιματική Αλλαγή"(;). Δεν παρέλειψε βέβαια να καρφώσει /δείξει (;) την Κίνα λέγοντας πώς "πριν τρία χρόνια (η Κίνα) είχε 3% εκπομπές άνθρακα και τώρα 27%". Η διατύπωση αυτή του Ροτσιλντ θα μπορούσε να ερμηνευτεί  πως το τραπεζικό κατεστημένο δεν θέλει να έχει καμιά σχέση με την πανδημία για την οποία φταίει η (κομμουνιστική) Κίνα που δεν θέλει έργα κλιματικής αλλαγής προφανώς γιατί δεν είναι έτοιμη για αυτά!! Μπάλα στην εξέδρα μήπως;  Την απάντηση τη δίνει αυτό που γίνεται τώρα στην Αυστραλία, όπου ελέω Πανδημίας πρέπει να αποδεικνύεις εντός 15 λεπτών που βρίσκεσαι, το ότι η ΕΕ ετοιμάζει το ψηφιακό Ευρώ, η δίκια μας η Alpha Bank διαφημίζει ήδη το "διαβατήριο της ελευθερίας" (Freedom Pass) ενταγμένο στις υπηρεσίες της κλπ κλπ. Και όπως είπε και ο δικηγόρος Dr. Reiner Fuellmich  "Το εμβόλιο δεν ήρθε για την Κοβιντ. Η Κοβιντ ήρθε για το εμβόλιο. Μόνο με αυτή τη σειρά τα πράγματα αποκτούν ένα νόημα..." Δηλαδή, ένα ακόμη αναγκαίο βήμα προς τη συγχώνευση της φυσικής, βιολογικής και ψηφιακής ταυτότητας του ανθρώπου, η οποία, ναι μεν κατά τα λεγόμενα του Schwab, θα συντελεστεί μέχρι το 2025, αλλά εγώ πολύ αμφιβάλλω.  Το 2028-2029 οι πολιτισμικοί και οι κοινωνικοί πλανήτες βρίσκονται θεματικά σε σχετικά συμβατές θέσεις σε σχέση με αυτές της περιόδου 11/1945 - 10/1946 που είχαμε την ιστορία της δίκης της Νυρεμβέργης

Την συνέντευξη του ο Ι.Ροτσιλντ την έδωσε για να μιλήσει για την κλιματική αλλαγή και για την ανάγκη θεσμοθέτησης μέτρων προς αυτή την κατεύθυνση. Και μάλιστα μέτρων που , μεταξύ των άλλων,  συνδέουν την κλιματική αλλαγή με τις καταναλωτικές συμπεριφορές που η 'αρχηγεύουσα' επικυριαρχία θέλει να επιβάλλει περιορισμούς. Παράδειγμα, η κάρτα της σουηδικής  Doconomy, Do Black , που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Mastercard και στοχεύει στην υποστήριξη της Σύμβασης -Πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή   ( UNFCCC ) για την ενθάρρυνση της παγκόσμιας δράσης για το κλίμα που θέλει να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα στο μισό μέχρι το 2030. Η ιδέα είναι πως θα  καθορίζονται κεντρικά  μηνιαία όρια CO2 και οι κάτοχοι της κάρτας δεν θα μπορούν να δαπανήσουν χρήματα ή ψηφιακές μονάδες μόλις εξαντλήσουν το κλιματικό επίδομά τους. Η και ακόμα η θέσπιση νομοθεσίας για την μετατροπή των παλαιών κτηρίων σε ενεργειακά, που ουσιαστικά σημαίνει και την δήμευση τους αφού το κόστος είναι τόσο μεγάλο που οι ιδιοκτήτες δεν θα μπορούν να το καταβάλουν. Η και ακόμα για τις 'αθώες' συζητήσεις που έχουν ξεκινήσει δήθεν για την ανάγκη συγχρονισμού της τεχνολογίας αυτοκίνησης με τις προδιαγραφές της Κλιματικής Αλλαγής που όμως φαίνεται να οδηγούν στην κατάργηση των ιδιωτικών μέσων μεταφοράς σε κάποια χρόνια από τώρα.

Όμως, όταν βγαίνει ο CEO της Toyota, αλλά και πρόεδρος της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας  Akio Toyoda σε δημόσια ομιλία του και λέει πως είναι ανέφικτος ο στόχος να έχει μετατραπεί ο στόλος των αυτοκινήτων της Χώρας σε ηλεκτρικά μέχρι του 2035, γιατί αν σήμερα όλα τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην Ιαπωνία ήταν ηλεκτρικά θα έπεφτε το δίκτυο παροχής ηλεκτρισμού της Χώρας. Είπε ακόμα πως  θα απαιτηθούν επενδύσεις στην αύξηση της ενεργειακής υποδομής, τάξης μεγέθους έως $358δις - 7% του ΑΕΠ -  συμβατές με το ενεργειακό μοντέλο της Χώρας - που στηρίζεται στο φυσικό αέριο και το κάρβουνο - προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του στόλου ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Χώρας. Και κατέληξε πως η υιοθέτηση της ηλεκτρικής αυτοκίνησης δεν λύνει αλλά αντίθετα θα επιτείνει το  περιβαλλοντικό πρόβλημα της Χώρας που λόγω πραγματικών συνθηκών δεν μπορεί να εγκαταλείψει το υφιστάμενο ενεργειακό μοντέλο της. Αν και παρακάτω θα μιλήσουμε για το αντίπαλο δέος της 'αρχιγεύουσας' Επικυριαρχίας - την Ανατολική Επικυριαρχία - και κάποιος θα μπορούσε να πει πως τα όσα είπε ο Toyoda εμφορούνται από αντιπολιτευτικό πνεύμα, τα "νούμερα" που παρέθεσε στην συνέντευξη του αποδεικνύουν και πως έχει δίκιο, αλλά και ότι το κίνητρο για την Κλιματική Αλλαγή είναι "δουλίτσες" και μάλιστα πρόχειρα σχεδιασμένες.  

Κάτι που επιβεβαίωσε στην συνέντευξή της και η Catherine Austin Fitts - αμερικανίδα τραπεζίτης που υπηρέτησε ως υφυπουργός περιβάλλοντος της κυβέρνησης Μπούς -  με τίτλο  Planet Lockdown στην οποία μίλησε για τα σχέδια της 'αρχηγεύουσας' φράξιας των Επικυρίαρχων, αλλά και γιατί οι λαοί θα πληρώσουν το κόστος της Κλιματικής Αλλαγής. Βέβαια το "σύστημα" έσπευσε να κατεβάσει την συνέντευξη, αφού προηγούμενα οι "ελεγκτές" (fact checkers)  του διαδικτύου εν χορό έσπευσαν να την κατηγορήσουν για συνομοσιολογικά σενάρια κλπ κλπ .

 

Πάλη για την επικυριαρχία

Ο χάρτης της Τρέχουσας Περιόδου της Εποχής των Διδύμων μας λέει πώς "ναι μεν οι 'αρχηγεύοντες' Επικυρίαρχοι είναι παρανοϊκά προσανατολισμένοι στο να ελέγξουν 'πολιτικά' την Ανθρωπότητα μέσα από τα σχέδια  που υλοποιούν, πλην όμως τα σχέδια τους σκοντάφτουν σε μη διαπραγματεύσιμες διεθνείς συμβάσεις που, σε συνδυασμό με την επιθυμία  κάποιων  άλλων φραξιών επικυριαρχίας να αναβαθμίσουν τον ρόλο τους στα μάτια της Ανθρωπότητας, αλλά και εξ αιτίας  των περιορισμών στην λειτουργία της παγκόσμιας Κοινωνίας λόγω των μέτρων που λαμβάνονται, μπορεί να έχουν σαν αποτέλεσμα την ανατροπή τους" [προοδ Ερμης στον Αιγόκερο και στον 2ο οίκο σε σύνοδο με προοδ Αφροδίτη στον Αιγόκερο και στον 2ο οίκο 90ο γεν Μεσουράνημα στον Κριό και προοδ ΒΔ στον Ταύρο 45ο γεν Μεσουράνημα στον Κριό]. 

Είναι νομίζω προφανές πλέον και για εμάς τους κοινούς θνητούς πως υπάρχει μια παρασκηνιακή σύγκρουση ανάμεσα σε φράξιες των επικυρίαρχων για την  'αρχηγία'. Για παράδειγμα η ιστορία με τον Επστάϊν και την Μαξγουελ εντάσσεται σε αυτό τον πόλεμο. Ειδικότερα έχει σημασία το πως το αμερικανικό σύστημα δικαιοσύνης περιόρισε τα όσα ακουστήκαν στην δίκη αυστηρά μέσα στα πλαίσια ευθύνης της Μαξγουελ  χωρίς να επιτρέψει μαρτυρίες που θα μπορούσαν να εμπλέξουν υψηλά ιστάμενα άτομα που λίγο πολύ τα ξέρουμε όλοι. Αλλά και από την άλλη στις 29/12/2021 δύο αμερικανοί ανώτεροι δικαστές - οι Lewis Kaplan και  Loretta Preska - διέταξαν το άνοιγμα των σφραγισμένων φακέλων που αφορούν σε προσωπικότητες της παγκόσμιας Ελίτ που κατηγορούνται πως αναμείχθηκαν στα σεξουαλικά σκάνδαλα του Επστάϊν και της Μαξγουελ. Η εκτίμηση μου όμως είναι πως προϊόντος του χρόνου το 'σύστημα' δεν θα μπορέσει να σταματήσει την δικαστική διερεύνηση των προαναφερθέντων ατόμων.

Μια άλλη διάσταση της αντιπαλότητας αυτής έχει να κάνει και με συμφέροντα που ελέγχουν χώρες και οικονομίες που δεν εντάσσονται στην παραδοσιακή σφαίρα ελέγχου της δυτικής επικυριαρχίας. Και είναι αυτή η  'ανατολική' επικυριαρχία που θα επιχειρήσει να τορπιλίσει τους σχεδιασμούς της 'δυτικής' επικυριαρχίας και μέσα στο 2022 θα δούμε το μπρα-ντε-φερ να παίζεται στην υπόθεση της ένωσης των δύο Κορεών και στην αυτονομία της Ταϊβάν, αλλά και στην δρομολόγηση από πλευράς Ιαπωνίας του επανεξοπλισμού της.

Παγκόσμια κυβερνησιμότητα

Όλοι ξέρουμε πως δουλεύει ο Ουρανός στον Ταύρο. Αυταρχική διακυβέρνηση σε καθεστώς ταμειακής στενότητας. Και σήμερα η ταμειακή στενότητα είναι παγκόσμιο φαινόμενο - εξ αιτίας των προσαρμογών του χρηματο-πιστωτικού συστήματος.

Ο χάρτης της Τρέχουσας Εποχής μας λέει πως υπάρχουν σκέψεις επέκτασης του πρωτόλειο της διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης και σε άλλες περιοχές, χωρίς οι Επικυρίαρχοι κατ' ανάγκη να θεωρούν ως επιτυχημένο το συγκεκριμένο μοντέλο.

Ο φόβος τους είναι ότι αφενός δεν έχουν τον έλεγχο σε σημαντικές περιοχές του Κόσμου - μερική παγκόσμια διακυβέρνηση δεν νοείται - η διοίκηση Μπάϊντεν παραπαίει , το ίδιο και η διοίκηση της ΕΕ , και αυτό που φοβούνται είναι η εκτράχυνση των λαϊκών αντιδράσεων και κυρίως την παρεμβολή του θρησκευτικού παράγοντα στις αντιδράσεις. Πρόσφατο παράδειγμα η δήλωση του Πάπα που απεκάλεσε 'ναζιστική' την συμπεριφορά της Κομισιόν εξ αιτίας της οδηγίας που εξέδωσε για τον εορτασμό των Χριστουγέννων.

Αν και νομίζω πως κάτι σχετικό θα πετάξουν στο τραπέζι όσον αφορά στον παγκόσμιο 'συντονισμό' και σε άλλες περιοχές πλην της Υγείας - πιθανά συναρτώμενο με τα έργα της Κλιματικής Αλλαγής - δεν νομίζω τελικά να  αποτολμήσουν να το κάνουν πράξη. Και αυτό γιατί τα προοδευτικά του χάρτη της Τρέχουσας Εποχής μας μιλάνε για "πτώση ηγετών που επιμένουν να δίνουν προτεραιότητα στα έργα της Κλιματικής Αλλαγής". Και αν δεν το κάνουν τώρα από την επόμενη χρονιά θα αρχίσουν να δρομολογούνται αλλαγές που τουλάχιστον μέχρι το 2035 θα έχουν βάλει το θέμα στο ψυγείο.

Πάντως οι προσαρμογές του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης και Δημόσιας Υγείας στα νεο-φιλελεύθερα πρότυπα θα συνεχιστεί και το 2022.

Πανθρησκεία

 Το θέμα της "πανθρησκείας" δεν θα πρέπει να το δούμε μόνο φιλοσοφικά. Οι Εκκλησίες διαθέτουν μεγάλες περιουσίες και κάποιοι τις εποφθαλμιούν. Και ναι μεν μπορεί να φαίνεται πως κάποιοι από τους θρησκευτικούς ηγέτες συμπλέουν με την Μεγάλη Επανεκκίνηση, αλλά και κάποιοι άλλοι την αντιστρατεύονται και μεθοδεύουν χτυπήματα προκειμένου να "εισακουστούν". O Πάπας γυρνώντας από την επίσκεψη του στην Ελλάδα πέρα από τα προαναφερθέντα κατηγόρησε την ΕΕ  και για  "ιδεολογική αποικιοκρατία".  Για να ακολουθήσει ανήμερα στα Χριστούγεννα η 'γκάφα' του βρετανικού ITV που τον ανήγγειλε νεκρό! Τυχαίο; δεν το νομίζω. Είναι γνωστός παραδοσιακά ο τρόπος που κάποιες 'οργανώσεις' 'τιμωρούν' όσους εναντιώνονται στα σχέδια τους (εικονικός και σε κάποιες περιπτώσεις πραγματικός θάνατος)

Μπορεί στην Δύση να μας φαίνεται αστείο να συζητάμε για τα αυτονόητα όταν ερχόμαστε στο θέμα της Θρησκείας. Ποιός μπορεί να αμφισβητήσει άλλωστε πως ο Δημιουργός είναι Ένας; Όμως η Θρησκεία ήταν μέσα από τους αιώνες το αποκούμπι των λαϊκών στρωμάτων και εν ονόματι της Θρησκείας εκτελούνται και εγκλήματα ακόμα. 

Επομένως δεν βλέπω πως οι Παγκοσμιοποιητές θα μπορέσουν να επιβάλλουν την Πανθρησκεία. Εκτός και αν αποκαλυφθούν αλήθειες γύρω από το θέμα αυτό που θα 'κλονίσουν' την πίστη των λαϊκών στρωμάτων. Και κάτι τέτοιο δεν είναι ορατό στον ορίζοντα ακόμα. Αντίθετα θα πρέπει να περιμένουμε  αναβάθμιση  της θρησκευτικής τρομοκρατίας .

Περιβάλλον ,  Ακραία καταστροφικά φαινόμενα

Ένα άλλο χαρακτηριστικό του 2022 και των επόμενων ετών θα είναι τα  ακραία καταστροφικά φαινόμενα φυσικά η και τεχνητά. Και στις δύο περιπτώσεις και πέρα από το ότι τέτοια φαινόμενα θα επηρεάσουν την μεγάλη μετακίνηση πληθυσμών (Μεταναστευτικό), τις επιπτώσεις θα κληθούν να τις πληρώσουν οι λαοί με άμεση η έμμεση απαλλοτρίωση περιουσιακών τους στοιχείων

Είναι επίσης πολύ πιθανή μια περιβαλλοντολογική καταστροφή εξ αιτίας έκρηξης σε αγωγούς πετρελαίου στην Βόρεια Αμερική - ΗΠΑ, Καναδάς - και θα πρέπει να σχετίζεται με τις αποφάσεις της διοίκησης Μπάϊντεν και τις επιπτώσεις στην τσέπη του καταναλωτή εξ αιτίας της αύξησης της τιμής της βενζίνης

Οι φωτιές θα καταστρέψουν πάλι τα δάση στις ΗΠΑ, την Αυστραλία και την Μεσόγειο ενώ είναι πιθανό να "εμφανιστούν" και σε περιοχές που εν πάση περιπτώσει δεν είναι "ζεστές". Πλημμύρες και καταστροφές φραγμάτων θα υπάρξουν σε περιοχές που χτυπιόνται από ακραία καιρικά φαινόμενα κ το ζητούμενο είναι αν τα φαινόμενα αυτά είναι φυσικά η επίκτητα.

 

Σε παλιότερη ανάρτηση μου για την τρέχουσα περίοδο της Εποχής των Διδύμων είχα αναφερθεί για ένα μεγάλο κίνδυνο της Ανθρωπότητας περί την 4η εκατονταετία, από μεγάλους όγκους νερού (κατακλυσμός) που θα οφείλεται στην εναλλακτική παραγωγή ενέργειας από το νερό των Ωκεανών και την χρησιμοποίηση του μαγνητικού πλέγματος της Γης για την κυκλοφορία αυτής της Ενέργειας. Φαίνεται, λοιπόν, πως το 2022 η στα επόμενα 2 χρόνια να υπάρξουν ανακοινώσεις για ερευνητικά έργα προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Σε παλαιότερη ανάρτηση μου επίσης είχα αναφερθεί στην ίδρυση ενός παγκόσμιου ταμείου προστασίας του δασικού πλούτου και σε ένα "έξυπνο" τρόπο αυτοχρηματοδότησης της συντήρησης και αναδάσωσης και φαίνεται πως το θέμα αυτό θα συζητηθεί στα πλαίσια των έργων της Κλιματικής Αλλαγής μέσα στο 2022 η στα επομενα 2 χρόνια

Έλλειψη βασικών αγαθών

Ένα φαινόμενο που θα παρατηρηθεί θα έχει να κάνει με το σιτιστικό που όμως θα ερμηνεύεται διαφορετικά για τις χώρες της Δύσης και για τον υπόλοιπο Κόσμο.

Όσον αφορά στις χώρες της Δύσης θα εκδηλωθεί ως έλλειψη βασικών αγαθών, συμπεριλαμβανόμενης και της ενέργειας. Η έλλειψη αυτή θα είναι τεχνητή και θα στοχεύει αφενός στο να φοβίσει/ καθυποτάξει τους λαούς αλλά και αφετέρου και κυρίως θα στοχεύει στην δημιουργία πληθωριστικών πιέσεων προκειμένου να φανεί κάποια αύξηση στο ΑΕΠ.

Όσον αφορά στον υπόλοιπο Κόσμο η κρίση θα είναι πραγματική και μάλλον θα οφείλεται σε θεομηνίες - π.χ. καταστροφή καλλιεργειών και των σιτοβολώνων από έντομα ανθεκτικά στα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την εξόντωση τους - και αυτό αφορά στις αφρικανικές χώρες κυρίως, ενώ σε κάποιες άλλες χώρες - π.χ. Βόρεια Κορέα - θα οφείλεται στην πολιτική απομονωτισμού η και σε ένα μεγάλο στρατιωτικό ατύχημα.

Ασφαλώς το σιτιστικό συμβαδίζει και με τον Υπερπληθυσμό της Γης. Και η Ηλιακή Επιστροφή μας λέει πως προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα θα θελήσουν κάποιοι  να εξετάσουν λύσεις που θα οδηγούν στην εξάλειψη του  μητρικού ενστίκτου!!

Μια άλλη διάσταση της έλλειψης αγαθών έχει να κάνει με την εξισορροπητική φορολόγηση (tariffs)  που φαίνεται πως θα κάνει αισθητή την παρουσία της το 2022 και θα είναι σε δύο άξονες. Ο ένας θα αφορά στο Ισοζύγιο εμπορικών σχέσεων ανάμεσα σε δύο χώρες και ο άλλος θα είναι κλαδικός και αυτό θα είναι μια από τις αιτίες που  δημιουργήσουν πραγματική η τεχνητή έλλειψη αγαθών.

Στο ίδιο κεφάλαιο θα εντάξουμε και την Ενέργεια. Και αυτό γιατί οι επιπόλαιες κινήσεις της ΕΕ αλλά και της διοίκησης Μπαϊντεν να ακυρώσουν έργα που εξαρτώνται από τις παραδοσιακές πηγές ενέργειας (λιγνίτη, πετρέλαιο κλπ ) εν ονόματι της εφαρμογής του σχεδίου Κλιματικής Αλλαγής - που όμως είναι ακόμα στα χαρτιά -  ανέβασε το κόστος ενέργειας κατακόρυφα με πολλαπλασιαστικά αρνητικά αποτελέσματα στην δομή του συνολικού κόστους προϊόντος και το φαινόμενο θα ενταθεί το 2022.

Μεταναστευτικό

Το θέμα παραμένει ανοικτό αλλά δεν έχει φτάσει ακόμα στο σημείο βρασμού. Αυτό που θα δούμε θα είναι η επιβολή πυροσβεστικών μέτρων που στηρίζονται σε βιαστικές και επιπόλαιες αποφάσεις και πού θα έχουν να κάνουν με τον περιορισμό των διακρατικών η και ενδοκρατικών προσωπικών επαφών των ανθρώπων, - δηλαδή θα επιχειρηθεί να κρυφτεί το πρόβλημα κάτω από την 'ομπρέλα' των μέτρων κατά της πανδημίας - αλλά και με τα ειδικά εξοπλιστικά προγράμματα που στοχεύουν στη αντιμετώπιση του μεταναστευτικού,  που όμως και με την σειρά τους προκαλούν σύγχυση και ανεβάζουν τους τόνους αντιπαράθεσης στις διαπραγματεύσεις - επειδή υπάρχουν δυνάμεις που επιμένουν στις παραδοσιακές πρακτικές αντιμετώπισης των προβλημάτων - και αυτό μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα εξεγέρσεις και πράξεις βίας κατά των ηγετών.   

Ο ρόλος της τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών και τα ΜΜΕ

Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ανέκαθεν αποτελούσαν 'εργαλείο' προβολής συμφεροντολογικών απόψεων αυτών που τα ήλεγχαν ('το επίσημο αφήγημα').

Η τεχνολογία της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών από την μια ενίσχυσε την διεισδυτικότητα των παραδοσιακών μέσων που φρόντισαν να την αξιοποιήσουν, αλλά και από την άλλη επέτρεψε την ανάδειξη μονοπωλίων που ξεκινώντας από τον έλεγχο της τεχνολογίας έφτιαξαν μια πολύ μεγάλη βάση χρηστών στην οποία στην συνέχεια περνάνε τα πολιτικά μηνύματα που θέλουν, περά βέβαια από το ότι βγάζουν χρήμα από τις διαφημίσεις ενώ έχουν κατά νου να χρησιμοποιήσουν τις πλατφόρμες τους για πραγματοποίηση χρηματικών συναλλαγών.

Μιλάμε βέβαια για τις BIGTECH (META, GOOGLE, TWITTER, AMAZON) οι οποίες πλέον λειτουργούν ως κράτος εν κράτη, εκμεταλλεύονται όλες τις τρύπες του παγκόσμιου συστήματος φορολόγησης - προκειμένου να μην πληρώνουν φόρους - και επί πλέον ασκούν ευκαιριακή λογοκρισία σε αυτά που γράφονται στις πλατφόρμες τους από τους χρήστες, στην περίπτωση που δεν συμβαδίζουν με το επίσημο αφήγημα  των κρατούντων. Επειδή όμως με τις κινήσεις τους αυτές αντιστρατεύονται άλλα ισχυρά συμφέροντα, έδωσαν την ευκαιρία στα συμφέροντα αυτά να επιδιώξουν και φαίνεται πως θα το πετύχουν, την επιβολή νόμων που θα ελέγχουν τις εταιρίες αυτές με βάση την νομοθεσία κατά των Καρτέλ (anti-trust legislation) και να πληρώνουν φόρους όπως όλες οι επιχειρήσεις. Ήδη κάποιοι από τους  διοικούντες   έχουν παραιτηθεί,  ενώ φαίνεται πως μπορεί να στοιχειοθετηθούν και αδικήματα για τον τρόπο δράσης τους. Με δεδομένο το ότι οι εταιρίες αυτές έχουν την έδρα τους στις ΗΠΑ και λαμβανόμενων υπόψη των συνθηκών που θα επικρατήσουν μετά το 2024 στις ΗΠΑ είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσουν υπαρξιακά προβλήματα κάποιες από αυτές και κυρίως αυτές που δεν θα θελήσουν να προσαρμοσθούν στους περιορισμούς που επιβάλλουν οι νόμοι κατά της καρτελοποίησης, ενώ η τάση που διαφαίνεται για το μέλλον του κλάδου θα είναι νέες πλατφόρμες πιο 'οικογενειακές', δηλαδή απευθυνόμενες σε μικρότερες ομάδες χρηστών π.χ εθνικές πλατφόρμες, η πλατφόρμες εξειδικευμένου ενδιαφέροντος π.χ η νέα πλατφόρμα του Τραμπ που θα μπει σε λειτουργία το 2022.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό της ιντερνετικής πλατφόρμας είναι πως είναι πρακτικά ανεξέλεγκτη. Και πέρα από το ότι κάτι τέτοιο είναι η χαρά των εγκληματικών στοιχείων (dark internet domains), δίνεται η δυνατότητα να ακουστούν και να διαβαστούν 'αιρετικές' απόψεις που αντικρούουν το επίσημο αφήγημα των καθεστωτικών μέσων ενημέρωσης.

 

Ο ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων

Με δεδομένο το ότι οι λαοί ήδη έχουν πρόβλημα βιωσιμότητας εξ αιτίας των μέτρων που πάρθηκαν το 2020 και 2021 , είναι προφανές πως οι αντιδράσεις θα ενταθούν σε βαθμό που σε πολλές χώρες θα απαιτηθεί η παρέμβαση των Ενόπλων Δυνάμεων για αποκατάσταση της τάξης.  Άλλωστε ο πρίγκιπας Κάρολος στον λόγο του στην συνάντηση των G20 μίλησε για χρησιμοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων για επιβολή του Σχεδίου Δράσης για την Κλιματική Αλλαγή. Και αυτό όμως θα είναι ένα δίκοπο μαχαίρι για το "σύστημα" μια και σε πολλές περιπτώσεις οι ΕΔ στο σύνολο τους η κατά ένα μέρος θα συνταχθούν με τους εξεγερμένους. Και το "σύστημα" το γνωρίζει αυτό και θα επιχειρήσει να βρει τρόπους να ακυρώσει την ισχύ και την αυτοτέλεια των ΕΔ.

Ενώ τα παραπάνω αφορούν στον ρόλο των ΕΔ όχι μόνο για την Άμυνα αλλά και για την εσωτερική τάξη, πολύ πιο σημαντική είναι η στροφή των επενδύσεων σε τεχνολογία επικοινωνιών με δορυφόρους, διαστημικά όπλα και όπλα βιολογικού πολέμου. Και αυτό μου προκύπτει από την ανάλυση για αρκετές χώρες. Το κακό βέβαια είναι πως τα σχετικά κονδύλια θα προκύψουν από περικοπές του κοινωνικού της δημόσιας υγείας, καθώς επίσης και από συρρίκνωση των  δημοσίων υπηρεσιών  με περιορισμό προσωπικού λόγω αυτοματοποίησης των διαδικασιών , αλλά και λόγω τηλεργασίας

Το παγκόσμιο Χρέος σε συνάρτηση με το Νομισματικό

Το άλλο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ανθρωπότητα είναι το παγκόσμιο Χρέος σε συνάρτηση βέβαια με το Νομισματικό. Πιο συγκεκριμένα το παγκόσμιο  χρέος είναι κοντά στα $300 τρις - από τα οποία τα $59 τρις είναι το δημόσιο χρέος -   και οι συνολικές καταθέσεις $17,5 τρις , ενώ η διασφάλιση σε πραγματικές αξίες (χρυσός) δεν ξεπερνά τα $15τρις!. Που σημαίνει πως αν αύριο το πρωί οι καταθέτες πήγαιναν να σηκώσουν τα λεφτά τους το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα τιναζότανε στο αέρα. Από το 1971 και δώθε που αποσυνδέθηκαν οι νομισματικές ισοτιμίες από τον χρυσό επί κυβερνήσεως Νίξον με ουσιαστικό στόχο την χρηματοδότηση της παγκόσμιας κυριαρχίας του βαθέως αμερικανικού κατεστημένου, έχει επικρατήσει ως κυρίαρχο παγκόσμιο αποθεματικό το Πετροδολάριο . Κακά τα ψέματα όμως. Αφενός με ένα ΑΕΠ των ΗΠΑ περί τα $20 τρις και ένα δημόσιο χρέος πάνω από $28 τρις , αλλά και αφετέρου με την απομάκρυνση από το πετρέλαιο εξ αιτίας του μέγα- Έργου της Κλιματικής Αλλαγής, είναι προφανές πως το υφιστάμενο νομισματικό σύστημα - που στηρίζεται στο πετροδολάριο - παραπαίει ειδικά και επειδή οι ΗΠΑ - που δεν μπορούν πλέον να εξυπηρετήσουν το χρέος τους παρά μόνο αυξάνοντας το -  χρεωστάνε περί τα $ 4,7 τρις σε ξένες χώρες μεταξύ των οποίων και στην Κίνα $1,1 τρις.

Και το πρόβλημα χειροτέρεψε με την ιστορία της 'πανδημίας' - άσχετα αν κάποιοι τρίβουν τα χέρια τους - αφού  εκτιμάται πως  όσο κρατάει η 'πανδημία' η παγκόσμια οικονομική επίπτωση ανέρχεται σε 4,5% ετησίως επί του Παγκόσμιου Προϊόντος η απώλεια $ 2,96τρις ετησίως. [https://www.statista.com/topics/6170/impact-of-covid-19-on-the-global-financial-markets/#doss].

Και βέβαια το ερώτημα είναι : ποιος ωφελείται από την μείωση των διαθέσιμων στα δημόσια ταμεία εξ αιτίας της 'πανδημίας'; Μα αυτοί που έχουν το ρευστό και που βέβαια θα απαιτήσουν 'ξεπούλημα' του ιδιωτικού και δημόσιου  πλούτου των χωρών που θα έχουν ανάγκη του δανεισμού. Το έργο το ξέρουμε καλά στην Ελλάδα!

Μια άλλη διάσταση του προβλήματος έχει να κάνει με την δευτερογενή Αγορά Νομισματικής διαπραγμάτευσης. Συγκεκριμένα πέρα από το δολάριο υπάρχουν άλλα τρία αποθετικά νομίσματα - στερλίνα, ευρώ, γιεν - και αν σε αυτά προστεθεί και τον κινεζικό Γουαν (η Ρεμνιμπι), δημιουργείται μια μαγιά πάνω στην οποία στήνεται μια ολόκληρη  δευτερογενής Αγορά διανομισματικών διαπραγματεύσεων/ συμβολαίων και ασφαλιστηρίων συμβολαίων, που μαζί με την παγκόσμια Χρηματιστηριακή Αγορά δημιουργεί μια 'φούσκα' από 'χαρτιά χωρίς αντίκρισμα' (νομισματικές αξίες)  10πλασια σε ετήσιο μέγεθος από το παγκόσμιο ΑΕΠ που ήταν $85 τρις το 2020!! Είναι προφανές πως προκειμένου να 'εξαφανισθεί' αυτός ο 'θόρυβος' που έχει κυριολεκτικά τινάξει στον αέρα την πραγματική οικονομία, αφενός πρέπει να υπάρξει ένα μόνο νόμισμα αλλά και αφ ετέρου πρέπει να "εξαφανιστούν" τα χαρτιά χωρίς αντίκρισμα που έχουν συσσωρευτεί στις τσέπες κάποιων.  Και εδώ αρχίζουν τα πολύ δύσκολα, αν και για τους σχεδιαστές της Παγκοσμιοποίησης τα πράγματα είναι απλά...υπάρχει και το προηγούμενο της Κύπρου. Πλην όμως και επειδή αυτή την φορά δεν έχουν απέναντι τους τούς πελάτες των κυπριακών τραπεζών...τα πράγματα γίνονται εξαιρετικά πολύπλοκα και επικίνδυνα ακόμα και για τους ίδιους τους σχεδιαστές της Παγκοσμιοποίησης. Πάντως λύση πριν το 2028 - επιστροφή Ουρανού στην θέση που είχε τον Ιούλιο του 1944 που υπογράφτηκε η Συνθήκη του Bretton Woods περί νομισματικών ισοτιμιών, με το διελ Πλούτωνα σε αντίθεση με τον γενέθλιο της Συνθήκης -  δεν προβλέπω στο θέμα αυτό. Αυτό που σίγουρα θα δούμε είναι η εντατικοποίηση των μέτρων για επιβολή ψηφιακών συναλλαγών, αλλά και η  έλλειψη χαρτονομισμάτων - εξ αιτίας του σταματήματος έκδοσης των - ο περιορισμός των μηχανημάτων αυτομάτων αναλήψεων (ΑΤΜ's) και σε συνδυασμό με την περεταίρω μείωση του αριθμού των τραπεζών - σήμερα υπάρχουν όχι περισσότερες από 2,000 τράπεζες ενώ το 1995 περί τις 60,000 - και την τροποποίηση του μοντέλου λιανικής στις τράπεζες - ήδη τράπεζες κολοσσοί όπως η Wells Fargo ανακοίνωσαν το σταμάτημα των πιστωτικών καρτών τους -  θα δημιουργήσουν ένα νέο περιβάλλον τραπεζικής με  δυσκολίες αλλά και τεράστιους κινδύνους για τα λαϊκά στρώματα, όσον αφορά στην ασφάλεια των καταθέσεων τους. Κάποιοι ισχυρίζονται πως ήδη έχει τεθεί σε λειτουργία ένα εναλλακτικό σύστημα παγκοσμιοποίησης των συναλλαγών (QFS αντί του  SWIFT) ελεγχόμενο εκτός παραδοσιακών τραπεζικών κέντρων. Το σύστημα αυτό λειτουργεί στην λογική των κρυπτονομισμάτων και επιβάλλει την υποχρεωτική εξαντίκριση του με αποθέματα σε πολύτιμα μέταλλα.  Προσωπικά κρατάω  μικρό καλάθι. Αυτό που βλέπω είναι πως η κατάσταση θα εξακολουθήσει να είναι  ασταθής και θα έχει σαν αποτέλεσμα αφενός την του αύξηση της τιμής χρυσού και του αργύρου και αφετέρου την διάδοση, αλλά και την προσπάθεια απαγόρευσης της χρήσης των κρυπτονομισμάτων παρά τους κινδύνους που έχει ο τομέας αυτός.

Επενδύσεις και Οικιστικός τομέας

Παραδοσιακά ο Κρόνος εκφράζει τον συντηρητισμό και την αποταμίευση και ο Ουρανός την αλλαγή και την καταστροφή. Όταν λοιπόν αυτοί οι δύο συναντώνται σε όψη τετραγώνου - περιορισμός ταμειακής ρευστότητας - θα πρέπει να περιμένουμε μεγάλες ανατροπές στα θεμέλια του πολιτικό- κοινωνικό-οικονομικού κατεστημένου. Να θυμηθούμε πως όταν συναντήθηκαν το 1988 (σύνοδος)  είχαμε την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και την πτώση του Τοίχους του Βερολίνου! Και αυτοί ο δύο θα ξανασυναντηθούν και το Φθινόπωρο του 2022.

Η κατάσταση όσον αφορά στις επενδύσεις είναι συγκεχυμένη, γιατί από την μια πλευρά οι τραπεζικές προδιαγραφές  υπόσχονται αύξηση της ζήτησης - τα επιτόκια για δάνεια αγοράς κατοικίας η επαγγελματικής στέγης είναι σε ιστορικά χαμηλά -  πλην όμως η πολιτική αυτή βασίζεται σε αμφισβητούμενες παραδοχές - π.χ η FED μιλάει για πληθωρισμό της τάξης του 2,30%, όταν οι ειδικοί της Αγοράς όπως ο Henry Weingarten περιμένουν ένα πληθωρισμό μεταξύ του 5% και του 10% κάποια στιγμή μέσα στο 2022. Από την άλλη και όσον αφορά στην ΕΕ, οι προδιαγραφές της κλιματολογικής επικαιροποίησης των κτηρίων είναι τέτοιες που όταν οι υποψήφιοι αγοραστές τις αντιληφτούν θα έχουν δεύτερες σκέψεις για να επενδύσουν σε ακίνητα . Στο συν/πλην πάντως θα υπάρξει σχετική αύξηση της ζήτησης.

Ο οικιστικός τομέας - όπως και τα σπάνια μέταλλα - ανεβαίνουν όταν η Αγορά δεν έχει εμπιστοσύνη στις μετοχές - κατ' εξοχή εργαλείο για επενδύσεις. Και πράγματι, όπως μας λέει ο χάρτης της Τρέχουσας Εποχής(ΤΕ), οι επενδύσεις σε 'χαρτιά' για το 2022 δεν ενδείκνυνται. Και αυτό γιατί η όποια άνοδος παρατηρηθεί το 1ο εξάμηνο - θα ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2022, που ναι μεν θα έχουμε επιστροφή του Δία πλην όμως  θα ενεργοποιήσει ταυτόχρονα την γεν αντίθεση Κρόνου με τον Δία του χάρτη της ΤΕ - θα οφείλεται σε πλασματικά σχέδια - γιατί δεν υπάρχουν τα τραπεζικά κεφάλαια να υλοποιηθούν -  και σε διαφθορά [χαρτης Τρέχουσας Εποχής προοδ Χαντες 120ο γεν Δίας στους Ιχθείς και στον 8ο οίκο] - και θα εξαϋλωθεί  είτε εξ αιτίας κάποιων μεγάλων καταστροφών είτε και πολεμικών γεγονότων είτε και επειδή το 'άλογο' που τραβά σήμερα τα χρηματιστήρια προς τα πάνω- φαρμακευτικές εταιρίες - θα κουραστεί [Χάρτης ΤΕ προοδ Άρης στον Σκορπιό 135ο γεν Δϊας στους Ιχθείς και στον 8ο οίκο].

Αν και οι μετοχές σε πολύτιμα μέταλλα θα φέρουν μεγαλύτερα κέρδη απ' ότι η αγορά φυσικού χρυσού και ασημιού, εγώ θα προτιμούσα την επένδυση σε φυσικό χρυσό για μια τιμή γύρω στα $1,800. 

 Επομένως το 2022 θα είναι μια δύσκολη χρόνια για το που θα επενδύσουμε και χρειάζεται μεγάλη προσοχή  το καλοκαίρι και το Φθινόπωρο.

 

Συμπερασματικά,

Το 'αρχηγεύον' σύστημα Επικυριαρχίας θα συνεχίσει και το 2022 το Σχέδιο και τις δράσεις που ξεκίνησε το 2020. Πλην όμως αφενός θα αρχίσει να διαφαίνεται η αντίσταση στο Σχέδιο αυτό,  είτε εξ αιτίας την αντίδρασης κάποιων άλλων εξ ίσου ισχυρών κέντρων επικυριαρχίας, είτε και εξ αιτίας της αντίστασης των Λαών. Το κυρίαρχο πρόβλημα όμως δεν είναι το πώς θα προχωρήσει το  Σχέδιο της Μεγάλης Επανεκκίνησης, αλλά το τί θα γίνει με το υφιστάμενο νομισματικό καθεστώς, δεδομένου του ότι, δεν μπορεί να αλλάξει χωρίς την συναίνεση και των άλλων φραξιών επικυριαρχίας και κυρίως της Ανατολικής. Και η επίλυση του προβλήματος αυτού αλλά και του προβλήματος του παγκοσμίου Χρέους που δεν φαίνεται να μπορεί να εξυπηρετηθεί, είναι προϋπόθεση για το Σχέδιο Δράσης της Μεγάλης Επανεκκίνησης. Και πραγματικές προϋποθέσεις γι αυτό δεν βλέπω πριν το 2028!

Το 2022 επίσης θα είναι μια χρονιά που είτε από σχεδιασμό είτε εξ αιτίας καταστροφικών γεγονότων, το σιτιστικό και το ενεργειακό θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους - προσθέτοντας και άλλα προβλήματα  στα προαναφερθέντα προβλήματα - ενώ το μεταναστευτικό θα αναγκάσει τον δυτικό συνασπισμό να αναθεωρήσει την στρατηγική του φτάνοντας και στο να υιοθετήσει και στρατιωτικού τύπου λύσεις προκειμένου να ανακόψει τα κύματα των μεταναστών .

Αν τώρα στα παραπάνω προστεθεί και η μεγάλη ευαισθησία του επενδυτικού περιβάλλοντος - που αποτελεί μεταξύ των άλλων και πηγή τροφοδοσίας του παραγωγικού μηχανισμού με κεφάλαια - και η στροφή των επενδύσεων σε σταθερές αξίες - οικιστικό και σκληρά μέταλλα - είναι προφανές πως αφενός η παγκόσμια Πραγματική Οικονομία θα συνεχίσει να βυθίζεται στην Ύφεση,  αλλά και αφετέρου θα τεθεί και θέμα χρηματοδότησης του εγχειρήματος της Μεγάλης Επανεκκίνησης.

Όλα τα παραπάνω διαμορφώνουν ένα σκηνικό που η διαχείριση του θα είναι δύσκολη και ως εκ τούτου η 'αρχηγευουσα' Επικυριαρχία θα αυξήσει την πίεση στις εντελλόμενες κυβερνήσεις για αυταρχική επιβολή πυροσβεστικών μέτρων, που θα στοχεύουν στην προστασία του Σχεδίου Δράσης της αλλά που όμως θα βαρύνουν ακόμα περισσότερο το λαϊκό πορτοφόλι - π.χ φόρος περιβάλλοντος, ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων. Και αυτό ίσως φέρει και πτώση κυβερνήσεων που πρόσκεινται στο εγχείρημα της Μεγάλης Επανεκκίνησης - εξ αιτίας των λαϊκών αντιδράσεων - πλην όμως χωρίς ουσιαστικές συνέπειες στην προώθηση του εγχειρήματος , τουλάχιστον μέσα στο 2022, παρά μόνο την ακύρωση κάποιων από τις αρχικές παραδοχές  του και φυσικά την καθυστέρηση του.

 

Ανάλυση

Ηλιακές Εκλείψεις

Η Έκλειψη του Δεκεμβρίου του 2021 μας λέει πως μέχρι την Έκλειψη του Απριλίου του  2022 θα είναι μια περίοδος που από την μια οι Παγκοσμιοποιητές θα θέλουν να συνεχίσουν να επιβάλλουν το σχέδιο τους για παγκόσμια διακυβέρνηση. Η πανδημία και τα μέτρα γύρω από αυτή θα συνεχίζονται και όπως λέει ο Λαός στην αναμπουμπούλα χαίρεται ο λύκος, αφού μπορεί να δούμε από διασπαστικές τάσεις σε κοινοπολιτειακά σχήματα μέχρι κεντρικές τράπεζες να υιοθετούν - αποσπασματικά σε αυτή την φάση - ψηφιακά νομίσματα, προκειμένου να κρύψουν κάτω από το χαλί την έλλειψη στήριξης των fiat νομισμάτων - δολάριο, Ευρώ, Στερλίνα, Γιεν - με σκληρές αξίες. Η προσπάθεια χειραγώγησης του διαδικτύου θα συνεχιστεί και θα ενταθεί με αντίθετα όμως αποτελέσματα από τα επιδιωκόμενα. Από την άλλη θα υπάρξει ενεργότερος ρόλος των Εκκλησιών στην πολιτική - προς την μια η την άλλη κατεύθυνση - που σε συνδυασμό με την αντίσταση /αντίδραση της νεολαίας - αλλά κ μεγαλύτερων ηλικιών που έχουν πληγεί από την ανεργία θα διογκώσει την αντίσταση. Αν σε αυτά προστεθούν και οι  συνέπειες του μεταναστευτικού στις κοινωνίες και τις εθνικές οικονομίες των υποκείμενων χωρών, μπορεί να  οδηγηθούν οι χώρες/ κλειδιά σε έκρυθμες κοινωνικές και οικονομικές καταστάσεις και να υποχρεωθούν οι  κυβερνήσεις να πάρουν δραστικά μέτρα που θα αφορούν στην οικονομική πολιτική, στο σύστημα Κοινωνικής Πρόνοιας, και στην  μεταναστευτική πολιτική, αλλά και στην θρησκευτική πολιτική, ενώ ο εκσυγχρονισμός των Ενόπλων Δυνάμεων στις χώρες/κλειδιά θα είναι σε πολύ υψηλή προτεραιότητα.

Η Έκλειψη του Απριλίου του 2022 μας λέει πως μέχρι τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, η Ανθρωπότητα θα αντιμετωπίζει τεχνητά προβλήματα κάλυψης των βασικών αναγκών επιβίωσης και θα είναι αποξενωμένη από τις ηγεσίες της και τα υπερκείμενα  κέντρα αποφάσεων  -  με τα τελευταία να επιχειρούν να συνεχίσουν τα μυστικά σχέδια τους  για το μέλλον της Ανθρωπότητας  - ενώ θα γίνει φανερό πως τα αδιέξοδα θα οφείλονται στην τεχνητή /απατηλή ωραιοποίηση της παραγωγικής ισχύος . Το σκηνικό των επόμενων μηνών μέχρι την Έκλειψη του Οκτωβρίου 2022 θα χαρακτηρίζεται από "σκάνδαλα" που θα αφορούν στις Χρηματαγορές, στα κρατικά ταμειακά διαθέσιμα και πρακτικά από απάτες που στεγνώνουν την Αγορά από το μετρητό, από θηριωδίες η και από μια νέα ασθένεια η και επιδείνωση της υφιστάμενης επιδημίας, από ανάληψη στρατιωτικής δράσης σε καθεστώς περιορισμών η και την προώθηση σε θέσεις κλειδιά διευθυντικού προσωπικού με στρατιωτική παιδεία , αλλά και από περιορισμούς στον τρόπο που λειτουργεί η Κοινωνία [Εκλειψη στον Ταυρο σε συζυγία με τον απλανή Χαμάλ = Ποσειδώνας = Κρόνος/Πλούτωνας = Πλούτωνας/ΒΔ = Αρης/Χαντές = Αφροδιτη/Ποσειδώνας  = Διας/Ποσειδώνας]. Αυτοί που θέλουν να χειραγωγήσουν τα πράγματα προκειμένου να μεγαλώσει το πορτοφόλι τους αλλά κυρίως να ελέγξουν / να φέρουν στα μέτρα τους  την Ανθρωπότητα γνωρίζουν πως οι οργανωμένες Ένοπλες Δυνάμεις είναι εν δυνάμει απειλή για τα σχέδια τους και ίσως δοκιμάσουν να απαλλοτριώσουν την ισχύ τους -  δημιουργώντας  συνθήκες ελεγχόμενης εξέγερσης  πιθανά σχετιζόμενης με την εκτελεστική εξουσία σε θέματα Υγείας - χωρίς επιτυχία όμως                         [ σχηματισμός χαρταετού Αρης στους Ιχθείς 180ο Υγεία/Κρόνος Υποθετικός και Ζευς/Βουλκανους , Άρης 60ο Έκλειψη, Άρης 60ο Δίας/Ζευς].   Από την άλλη όμως,  κάτι με την επαναφορά  στο προσκήνιο "δοκιμασμένων " μεθόδων χειραγώγησης της  αύξησης του παγκόσμιου ΑΕΠ (π.χ. πληθωρισμός), κάτι με συμφωνίες για περιορισμό των εξοπλιστικών δαπανών, κάτι με πλασάρισμα έργων παγκόσμιας εμβέλειας για προστασία του περιβάλλοντος - που θεωρητικά εξυπηρετούν τις ανάγκες της Ανθρωπότητας αλλά στην πράξη τις τσέπες του Διεθνούς Μεγάλου Κεφαλαίου - φαίνεται πως θα υπάρξει κάποια εξισορρόπηση της κατάστασης όσον αφορά στην λειτουργία της Χρηματιστηριακής Αγοράς και θα βρεθούν κεφαλαιουχικοί πόροι για εξόρυξη /εκμετάλλευση ενεργειακών κοιτασμάτων αλλά και για δημιουργία νέων διαδρόμων μεταφορών [Αφροδίτη συζυγία Δίας 60ο Πλούτωνας στον Αιγόκερο  60ο ΒΔ/Βουλκάνους ].

Η Έκλειψη του Οκτωβρίου του 2022 γίνεται στον Σκορπιό σε συζυγία με την Αφροδίτη και μιλάει για υπερβολική διαφθορά η και επιρροή  εγκληματικών οργανώσεων αλλά και για διάρρηξη του κοινωνικού ιστού σαν αποτέλεσμα είτε σεισμικής η άλλης παρεμφερούς δραστηριότητας - φυσικής η τεχνητής - που προκαλεί καταστροφή αγροτικών και οικονομικών κέντρων, είτε και εξ αιτίας εμμονών που προκαλούν κατασπατάληση διαθέσιμων πόρων . Η Έκλειψη κατά κύριο λόγο φωτίζει την κατάσταση που επικρατεί στον Κόσμο εξ αιτίας των μέτρων απαγόρευσης της μετακίνησης και μάς λέει πως τα όποια μέτρα για την αποφυγή της διάδοσης των ασθενειών σκοντάφτουν είτε σε συμφέροντα που θησαυρίζουν από το λαθρεμπόριο είτε και στην αναποτελεσματικότητα δομημένης διοίκησης του μεταφορικού έργου, είτε και στην απώλεια κεκτημένων και εισοδήματος επειδή την πληρώνει στο τέλος ο απλός λαός , μια και οι κρατούντες αφενός δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για την παγκόσμια Υγεία παρά μόνο στον βαθμό που εξυπηρετούνται τα συμφέροντα των φαρμακευτικών εταιριών, αλλά και αφετέρου  αδιαφορούν η και αδυνατούν να "αγγίξουν" όχι μόνο το λαθρεμπόριο αλλά και τους μετανάστες και την τουριστική βιομηχανία, που κάποιος θα μπορούσε να πει πως ευθύνονται για την διάδοση των ασθενειών [μεγάλος σταυρός :  Έκλειψη συζυγία Αφροδίτη στον Σκορπιό  180ο Κρόνο/Χαντες+Κρόνος/Κρόνος Υποθετικός + Δίας/ Άδμητος και Δίας/Υγεία + Ποσειδώνας/Υγεία 180ο Ερμής/ΒΔ + Ήλιος/Βουλκανους+ΒΔ/Ζευς]. Μας λέει επίσης ο χάρτης της Έκλειψης πως βρίσκεται σε εξέλιξη ένα σχέδιο αναμόρφωσης των παγκόσμιων εξουσιαστικών κέντρων και εκσυγχρονισμού σε συνθήκες έλλειψης χρηματοδότησης  και το οποίο σχέδιο αποσκοπεί στον θρησκευτικό και στον πολιτικό μετασχηματισμό /εναρμόνιση, πλην όμως σε συνθήκες αντίστασης - από πλευράς λαών - στην κατάργησης της πατριδοκεντρικότητας και στην  εμμονή - από πλευράς σχεδιαστών - στα θέματα Υγείας και στους περιορισμούς που επιβάλλονται εν ονόματι της όσον αφορά στις επαφές  [ μεγαλος σταυρός : Ποσάϊντον (στον Σκορπιό) 180ο Ουρανός (στον Ταυρο) και Κρόνος (στον Υδροχόο) 180ο Ηλιος/Αδμητος+Σελήνη/Αδμητος+ Αφροδιτη/Αδμητος]. Ο χάρτης της Έκλειψης επίσης βάζει ένα προβληματισμό που δεν προσφέρει μια μονοδιάστατη λύση και που αφορά στην  αντιπαλότητα ανάμεσα στο Διεθνές Μεγάλο Κεφάλαιο και την Κοινωνία, αναφορικά με την ανάγκη σεβασμού των διεθνών συμβάσεων και ελέγχου του τρόπου που αυτές καταπατούνται - ακόμα και με έλεγχο της δικαιοσύνης η και με χρηματικούς εκβιασμούς ή και με χρήση βίας - προκειμένου να εξυπηρετηθούν συμφέροντα [Yod που διαχειρίζεται την αντίθεση Ερμης + Ζευς (στο Ζυγό) 180ο Δίας/ΒΔ, Ερμης+Ζευς 150ο Ποσειδώνας, Ερμής+Ζευς 150ο Δίας/Κρονος Υποθετικός + ΒΔ/Αδμητος+Ουρανός/Αδμητος]. Από την άλλη φαίνεται πως θα βρεθεί ένα πεδίο συνεννόησης που θα αφορά στην θεσμοθέτηση νομοθεσίας που θα επιτρέπει την ικανοποίηση βασικών αναγκών της Κοινωνίας με νέες μεθοδεύσεις όσον αφορά στις εμπορικές συμβάσεις που διαχειρίζονται την μεταφορά ενέργειας, το αεροπορικό έργο  η και την παραγωγή πολεμικού υλικού και κυρίως αεροπλάνων [μεγάλο τριγωνο Κρόνος (Υδροχόο) 120ο Αρης (Διδυμους) 120ο Ερμής(Ζυγό)].  

Οι Εξελίξεις του 2022 με βάση τον χάρτη της Τρέχουσας Εποχής

 

Ο χάρτης της Τρέχουσας Εποχής περιγράφει την πολιτισμική εξέλιξη της Ανθρωπότητας για την τρέχουσα περίοδο που ξεκίνησε με την σύνοδο του Ποσειδώνα (Οράματα της Ανθρωπότητας  ) με τον Πλούτωνα (το πλαίσιο που θα λάβει χώρα ο Μετασχηματισμός) το 1891 και θα ολοκληρωθεί μετά από 493 χρόνια, ενώ ο Ουρανός περιγράφει το συλλογικό ενσυνείδητο στην διαδικασία αυτή.

Ο κύκλος αυτός είναι ο 2ος απο τους εννέα  για την ολοκλήρωση του μαθήματος της Ανθρωπότητας στο ζώδιο των Διδύμων.  Το τρέχον μάθημα της  Ανθρωπότητας  μας λέει πως : "η Ανθρωπότητα θα επιχειρήσει, με την ανταλλαγή ιδεών και προσεγγίσεων σε σχέσεις χωρίς συναισθηματικό κόστος και βραχείας διάρκειας,  να κρίνει σε ατομικό επίπεδο την ορθότητα των σκέψεων και να διαμορφώσει μέσα από το συλλογικό ενσυνείδητο μια κοινή άποψη σε επίπεδο Ανθρωπότητας". Σε πρακτικό επίπεδο αυτό θα επιτευχθεί με την διαμόρφωση ενός παγκοσμιοποιημένου περιβάλλοντος μεταφορικού έργου και επικοινωνιών που θα επιτρέψει την ανταλλαγή προϊόντων και υπηρεσιών ανάμεσα σε λαούς με διαφορετικούς πολιτισμούς, θρησκεία και γλώσσα, χωρίς όμως να υπάρχει η προϋπόθεση της ανάλωσης προσωπικού συναισθήματος - προϋπόθεση για την φυλετική μείξη -  μια και οι εθνικές αξίες και η Οικογένεια θα παραμένουν και θα αποτελούν τον φάρο για το δρόμο της Ανθρωπότητας προς το μέλλον.

Στο χάρτη της Τρέχουσας Περιόδου της Εποχής των Διδύμων δεσπόζει η συμμετοχή του πλανητοειδούς ΥΓΕΙΑ στην υπερσυγκεντρωση στους Διδύμους, κάνοντας όψη 90ο με τον Ερμή στην Παρθένο και στον 4ο ζωδιακό οίκο [= τα θέματα Υγείας θα χρησιμοποιηθούν στην περίοδο ισχύος του χάρτη ως μέσο επιβολής επιχειρηματικών  συμφερόντων και αυτό θα προκαλέσει αναστάτωση στα λαϊκά στρώματα]  και  ενεργοποιώντας τις εξισώσεις Ποσειδώνα/ΒΔ [= μυστικά και κρυφές σχέσεις με απατεώνες που αφορούν στα θέματα Υγείας ] και Πλούτωνα /ΒΔ                  [= κατάχρηση της εμπιστοσύνης  από μεγαλοσυμφέροντα  που δεν έχουν το, καλώς εννοούμενο, συμφέρον της Ανθρωπότητας στο μυαλό τους , όσον αφορά στα θέματα Υγείας]. Είναι προφανές - ως εκ της θέσης της Υγείας στον χάρτη της Τρέχουσας Εποχής σε σχέση με τον Πλούτωνα, τον Ποσειδώνα και τον Βόρειο Δεσμό - πως στην περίοδο ισχύος της ΤΕ το κεφάλαιο Υγεία  θα παίξει ένα πολύ σημαντικό ρόλο για την Ανθρωπότητα, με θετικό η αρνητικό πρόσημο.

Τα προοδευτικά του χάρτη Τρέχουσας Εποχής για το 2022 μας λένε τα εξής:

  • Η αδυναμία να χαραχθεί μια αναπτυξιακή πορεία και να συνταχθούν ρεαλιστικοί προϋπολογισμοί - εξ αιτίας επιχειρηματικών μυστικών που αφορούν στα δίκτυα μεταφορών, αλλά και εξ αιτίας διεθνών, δύσκολα διαπραγματεύσιμων,  συνθηκών - οδηγεί στην ανάπτυξη πολεμικών οπλοστασίων γενικότερα και ειδικότερα που έχουν να κάνουν με τα διαστημικά και τα βιολογικά όπλα, εις βάρος κοινωνικών δαπανών που οδηγούν στον περιορισμό της λειτουργίας της Κοινωνίας. [προοδ Ερμής και Αφροδίτη στον Αιγόκερο 150ο  γεν Ηλιος σε συζυγία με γεν Άρη στον Λέοντα και 150ο γεν Ποσειδώνας σε συζυγία με γεν Πλούτωνα στους Διδύμους].
  • Οι αναποτελεσματικές    προσπάθειες να συντονισθούν τα δίκτυα μεταφορών - που οφείλονται αφενός στα συμφέροντα που ελέγχουν το λαθρεμπόριο αλλά και αφετέρου σε ένα διεφθαρμένο νομοθετικό περιβάλλον - μπορεί να οδηγήσουν στην επιβολή μιας ολοκληρωτικής μορφής διακυβέρνηση σε παγκόσμιο επίπεδο που με την σειρά της μπορεί να δρομολογήσει τρομοκρατική δραστηριότητα που αφορά σε θρησκευτικά θέματα και σε πολέμους [προοδ Άρης στον Σκορπιό 135ο γεν Δίας στους Ιχθείς και 150ο ΒΔ στους Διδύμους].
  • Η αδυναμία /ανικανότητα να συνταχθούν ρεαλιστικά αναπτυξιακά πλάνα σε συνδυασμό με την έλλειψη ενός υγιούς συστήματος αξιών, οδηγεί αφενός στην χειραγώγηση του  παγκόσμιου νομοθετικού και δικαστικού συστήματος και αφετέρου στην υπέρμετρη αύξηση των στρατιωτικών δαπανών, που όμως μπορεί να καταλήξει σε πράξεις βίας κατά των εκλεγμένων ηγετών απο τις μάζες των οποίων τα δικαιώματα καταπνίγονται  [προοδ Δίας στους Ιχθείς 150ο γεν Ηλιος και Άρης στον Λέοντα].
  • Προκύπτει επίσης, ως μέρος του Σχεδίου Παγκοσμιοποίησης ,  η διάλυση του κοινωνικού κράτους και του δημόσιου τομέα Υγείας - μέσω της χειραγώγησης του πολιτικού προσωπικού -  επειδή οι Επικυρίαρχοι και οι κυβερνήσεις αδυνατούν να συντάξουν ρεαλιστικά σχέδια και προϋπολογισμούς που θα λαβαίνουν υπόψη τους τις καταστροφές από  ακραία καιρικά φαινόμενα που καταλήγουν σε πυρκαγιές και φορτώνουν τους λαούς με το κόστος των σχεδίων τους - προκειμένου να μην καταπέσουν μη διαπραγματεύσιμες διεθνείς Συμβάσεις που έχουν να κάνουν με την Κλιματική Αλλαγή, την Παγκόσμια  Σιτιστικη  Επάρκεια  και τα δίκτυα Ενέργειας - και όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα αφενός τον περιορισμό της λειτουργίας της Κοινωνίας , αλλά και αφετέρου μπορεί να καταλήξουν σε πτώση της Ηγεσίας εξ αιτίας της αλαζονείας που εκδηλώνει στην αντιμετώπιση του όλου θέματος  [προοδ Ερμής στον Αιγόκερο συνοδο με προοδ Αφροδίτη στον Αιγόκερο 135ο προοδ Ποσειδώνα σύνοδος προοδ Πλούτωνας στους Διδύμους σε σύνοδο με Aldebaran και Sedna].
  • Η πρόθεση μιας  εξουσίας με ιατρικό /φαρμακολογικό προσανατολισμό  να δράσει μόνη της όσον αφορά στην παράκαμψη των δεσμεύσεων που προέρχονται από δύσκολα διαπραγματευόμενες διεθνείς συμβάσεις  - προκειμένου να επιβάλει το σχέδιο της για τα θέματα κλιματικής αλλαγής και την επίλυση του παγκόσμιου σιτιστικού προβλήματος, αλλά και του προβλήματος των φαρμάκων και των ναρκωτικών - ως χρήση και ως λαθρεμπορία -  μπορεί να καταλήξει σε αδιέξοδο εξ αιτίας μεγάλου αριθμού φυσικών καταστροφών - που δημιουργούν συνθήκες έκτακτης ανάγκης  -  αλλά και εξ αιτίας καταστροφών και αγριοτήτων -  που μπορούν να προκληθούν από τα λαϊκά στρώματα που απαιτούν να μην καταπατούνται τα προσωπικά δικαιώματα εν ονόματι των έργων της Κλιματικής Αλλαγής - και η όλη κατάσταση μπορεί να οδηγηθεί σε ατιμωτική πτώση των Επικυρίαρχων και των κυβερνήσεων που ελέγχουν [σχηματισμός Yod με κορυφή τον προοδ Κρόνο στην Παρθέμα σε συνοδο με τον απλανή Denebola και σε όψη 150ο με την συζυγία προοδ Χαντές με Σερες στον Υδροχόο και με την συζυγία προοδ Ποσειδώνα/Αδμητου με προοδ Πλούυτωνα/Αδμητου και με σημειο εκτόνωσης την συζυγία προοδ μεσοδιαστημάτων Σελήνης/Δία και Κρονος Υποθετικός / Αδμητος].

 

Η Ηλιακή Επιστροφή του 2022 μας δίνει τις εξής πληροφορίες :



  • Η χρονιά θα χαρακτηρίζεται από την έλλειψη ρευστού και την υιοθέτηση από πλευράς εκτελεστικών ηγετών ολοκληρωτικών μεθόδων  - επιβολής των συμφερόντων που κινούν τα νήματα από τα παρασκήνια και που θέλουν να ελέγξουν τις πρώτες ύλες, το μεταφορικό έργο και το λαθρεμπόριο - που περιλαμβάνει και τον περιορισμό επαφών και σε εθνικό και σε διακρατικό επίπεδο , επειδή δεν έχουν πειστικά επιχειρήματα προκείμενου να επιβάλλουν ένα σχέδιο εκσυγχρονισμού των διαδρόμων μεταφορών και δικαιολόγησης των υπέρμετρων εξοπλισμών    [Ερμής ΗΕ στον Λέοντα σύνοδο γεν Ήλιο, Κρόνος ΗΕ στον Υδροχόο 180ο γεν Ηλιο , Ουρανός ΗΕ στον Ταύρο 90ο γεν Ήλιο , Ποσειδώνας ΗΕ στους Ιχθείς 135ο γεν Ήλιο, ΒΔ ΗΕ 60ο γεν Ήλιο]
  • Υπάρχει ένα χάσμα ανάμεσα στους λαούς και στο διεθνές επιχειρηματικό κατεστημένο που οφείλεται στην διαφορετική οπτική των δύο μερών όσον αφορά στο τι σημαίνει υγιεινός τρόπος ζωής με 'μέτρο' και τις συνέπειες του στο Δημόσιο Ταμείο. Το διεθνές επιχειρηματικό κατεστημένο θέλει πάση θυσία να επιβάλλει ένα καθεστώς μείωσης των δημοσίων δαπανών για την Υγεία και την Κοινωνική Πρόνοια προκειμένου να εξευρεθούν κεφάλαια σε επίπεδο κρατών,  που θα χρησιμοποιηθούν για τα έργα που θέλει να υλοποιήσει το διεθνές επιχειρηματικό κατεστημένο και κυρίως αυτά που αφορούν στα εξοπλιστικά προγράμματα. Αυτό δημιουργεί ένα αδιέξοδο για τις μάζες επειδή το νομοθετικό πλαίσιο και το σύστημα δικαιοσύνης μπλοκάρει τα δικαιώματα των μαζών και έχει σαν αποτέλεσμα από εξεγέρσεις μέχρι εμφύλιους πολέμους αλλά και εμπόδια στην διακρατική διακίνηση αγαθών που με την σειρά του προκαλούν νομισματικές κρίσεις και έχουν αρνητικές επιπτώσεις στα διαθέσιμα του τραπεζικού συστήματος και του δημόσιου ταμείου  [Άρης ΗΕ στην Παρθένο σύνοδος γεν Ερμής στην Παρθένο, Δίας ΗΕ στον Υδροχόο 180ο γεν Ερμής, Υγεία στην Παρθένο σύνοδος γεν Ερμής]
  • Επειδή η παγκόσμια Ηγεσία από την μια εντέλλεται τις εθνικές ηγεσίες να αποκρύψουν πόρους και να μην τους διαθέτουν για την κάλυψη των αναγκών των λαϊκών στρωμάτων, αλλά  και να προετοιμαστούν για την επιβολή μελλοντικών περιορισμών και από την άλλη προτιμά το εύκολο κέρδος από τον έλεγχο της  διακρατικής εμπορικής δραστηριότητας η από τις μετοχές και τα ομόλογα δημοσίου, ακολουθεί μια τακτική που από την μια ενορχηστρώνει ένα πλαίσιο προπαγάνδας προς τους λαούς για την ποιότητα ζωής που μπορούν να πετύχουν στα πλαίσια του κοινωνικό-οικονομικού μοντέλου που έχει επιβάλλει - αξιοποιώντας για τον σκοπό αυτό τον έλεγχο που ασκεί στα παγκόσμια επικοινωνιακά δίκτυα  - και από την άλλη φροντίζει να έχει δικούς της ανθρώπους στις στρατιωτικές Ηγεσίες και στις ηγεσίες της Δημόσιας Διοίκησης [Σελήνη ΗΕ στον Ταύρο 60ο γεν Αφροδίτη στον Καρκίνο , Αφροδίτη ΗΕ στην Παρθένο 45ο γεν Αφροδίτη, Ποσειδώνας ΗΕ στους Ιχθείς 120ο γεν Αφοδίτη, Πλούτωνας ΗΕ στον Αιγόκερο 180ο γεν Αφροδίτη].
  • Η άσπλαχνη αντιμετώπιση των λαϊκών στρωμάτων και της κοινωνικής τάξης από πλευράς Επικυρίαρχων που εντέλλονται τους επί κεφαλής κυβερνήσεων να αποκρύψουν πόρους που θα μπορούσαν να διατεθούν για τις λαϊκές ανάγκες και να προετοιμαστούν μυστικά για επιβολή περιοριστικών μέτρων, σε συνδυασμό με την αδυναμία κάλυψης των αναγκών επιβίωσης των μαζών - εξ αιτίας της εγκατάλειψης των παραδοσιακών τομέων πρωτογενούς παραγωγής και των βιομηχανιών, αλλά και εξ αιτίας της καταστροφής των δικτύων μεταφορών είτε εξ αιτίας πλημμελούς συντήρησης ή και εξ αιτίας φυσικών η άλλης μορφής καταστροφών που δεν επανορθώνονται - και η στροφή στην τοποθέτηση κεφαλαίων σε σχέδια δράσης που αφορούν στην βελτίωση των περιβαλλοντολογικών συνθηκών, αλλά και σε διαστημικά προγράμματα επικοινωνιών και διαστημικών όπλων, διαμορφώνουν ένα σκηνικό όπου τα λαϊκά στρώματα πένονται  και από την άλλη, οι Επικυρίαρχοι οργανώνουν ένα σκηνικό παγκόσμιας πλύσης εγκεφάλου που αφορά στα, κατά την άποψη τους, πλεονεκτήματα του κοινωνικο-οικονομικού μοντέλου που θέλουν να επιβάλλουν[Ηλιος ΗΕ στον Λέοντα 60ο γεν Πλούτωνας στους Διδύμους, Ερμής ΗΕ στον Λέοντα 60ο γεν Πλούτωνας, Αφροδίτη ΗΕ στον Καρκίνο 90ο γεν Πλούτωνας, Κρόνος ΗΕ στονΥδροχόο 120ο γεν Πλούτωνας, Πλούτωνας ΗΕ στον Αιγόκερο 135ο γεν Πλούτωνας]
  • Σκάνδαλα που αφορούν σε αυτοκαταστροφικές επιχειρηματικές πρακτικές που ενέχουν και το στοιχείο της διαφθοράς και που έχουν να κάνουν με την υπερκοστολόγηση του μεταφορικού έργου και των έργων δόμησης μεταφορικών δικτύων σε συνδυασμό με μεγάλες καταστροφές του δασικού και αγροτικού πλούτου από πυρκαγιές, αλλά και σε συνδυασμό με την έλλειψη κεφαλαιουχικών πόρων εξ αιτίας της μέχρι σήμερα κατασπατάλησης των σε έργα χωρίς αντίκρισμα, αναγκάζουν τους ηγέτες να σκεφτούν και να δρομολογήσουν αυτοχρηματοδοτούμενα έργα εκμετάλλευσης του δασικού και του αγροτικού πλούτου, πιθανά με εισαγωγή των έργων αυτών στα Χρηματιστήρια  η και χρησιμοποιώντας φυσικές μονάδες ανταλλαγής προϊόντων , στα πλαίσια της ατζέντας της Κλιματικής Αλλαγής  [Αφροδίτη ΗΕ στην Παρθένο 180ο γεν Δίας στους Ιχθείς, Ουρανός ΗΕ στον Ταύρο 120ο γεν Δίας , Ποσειδώνας ΗΕ στους Ιχθείς σύνοδος γεν Δια].
  • Μια  εξουσία του παγκόσμιου τομέα Υγείας και Φαρμακολογίας, αλλά και του τομέα Μεταφορών, πιστεύει πως βρίσκει τρόπους να χρηματοδοτήσει τα Σχέδια της, πλην όμως η ρεαλιστική πραγματικότητα και τα εμπόδια που συναντά στις διαπραγματεύσεις, την οδηγούν σε αναποφασιστικότητα και την αναγκάζουν να καταφύγει στην προπαγάνδα προκειμένου να αποφύγει να αποδεχτεί τα αδιέξοδα των διαπραγματεύσεων [Αφροδίτη ΗΕ στην Παρθένο σύνοδος γεν Κρόνος στην Παρθένο, Ουρανός στον Ταύρο 120ο γεν Κρόνος, Ποσειδώνας στους Ιχθείς 180ο γεν Κρόνος].
  • Το διεθνές επιχειρηματικό κατεστημένο- μέσω των κυβερνητικών ηγεσιών που ελέγχει - επιχειρεί να επιβάλλει μέτρα εκσυγχρονισμού της παγκόσμιας Οικονομίας που δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων, εφαρμόζοντας ταυτόχρονα ένα σύνολο νομοθετικών τιμωρητικών μέτρων - προκειμένου να ελέγξει τις λαϊκές αντιδράσεις -   πλην όμως προκύπτουν ξαφνικά γεγονότα που προκαλούν καταστροφές στα Σχέδια πολύ σημαντικών δράσεων και τα οποία αντιμετωπίζονται με δυσανάλογα σφοδρότερα μέτρα [Αφροδίτη ΗΕ στην Παρθένο 45ο γεν Ουρανός στον Ζυγό, Δίας ΗΕ στον Υδροχόο  120ο γεν Ουρανός, Πλούτωνας ΗΕ στον Αιγόκερο 90ο γεν Ουρανός].
  • Η Ανθρωπότητα βρίσκεται σε μια φάση εξέλιξης που οι Επικυρίαρχοι οραματίζονται το μέλλον της και χρησιμοποιούν τον πλούτο για να διατηρήσουν τα κεκτημένα και την εξουσία τους. Το εργαλείο τους είναι η παγκοσμιοποίηση που διαχειρίζεται όμως απο επιχειρηματικά συμφέροντα που πέρα από το ότι αντιστρατεύονται  τις λαϊκές επιδιώξεις, λειτουργούν με ανεφάρμοστα Σχέδια Δράσης, πέρα βέβαια από το ότι εφαρμόζουν τις "εντολές" των Επικυρίαρχων για αποθησαύριση πόρων και μυστική προετοιμασία επιβολής μελλοντικών μέτρων, αλλά και καταστροφικών μέτρων για την Ανθρωπότητα.  Αυτό όμως που επιτυγχάνεται είναι η υλοποίηση νομοθεσιών που εντάσσουν τις παραδοσιακές ανάγκες στην νέα πραγματικότητα και έχουν σαν αποτέλεσμα αλλαγές στην κυβερνησιμότητα, στην θρησκεία και ειδικότερα στις σχέσεις του Κράτους με την Εκκλησία, αλλα και στις κοινωνικές δομές, προκειμένου να υποστηριχθεί η παγκοσμιοποίηση του Οικονομικού τομέα της Ανθρωπότητας [Ήλιος ΗΕ στον Λέοντα 60ο γεν Ποσειδώνας στους Διδύμους, Ερμής ΗΕ στον Λέοντα 60ο γεν Ποσειδώνας, Αφροδίτη ΗΕ στην Παρθένο 90ο γεν Ποσειδώνας, Κρόνος ΗΕ στον Υδροχόο 120ο γεν Ποσειδώνας, Πλούτωνας ΗΕ στον Αιγόκερο 135ο γεν Ποσειδώνας]
  • Βιαστικές /επιπόλαιες ιδέες πού έχουν να κάνουν με τον περιορισμό των διακρατικών η και ενδοκρατικών προσωπικών επαφών των ανθρώπων, αλλά και με τα εξοπλιστικά προγράμματα προκαλούν σύγχυση και ανεβάζουν τους τόνους αντιπαράθεσης στις διαπραγματεύσεις - επειδή υπάρχουν δυνάμεις που επιμένουν στις παραδοσιακές πρακτικές αντιμετώπισης των προβλημάτων - και αυτό μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα εξεγέρσεις και πράξεις βίας κατά των ηγετών   [Ήλιος ΗΕ στον Λέοντα σύνοδος γεν Άρης στον Λέοντα, Ερμης ΗΕ στον Λέοντα σύνοδος γεν Άρης, Κρόνος ΗΕ στον Υδροχόο 180ο γεν Άρης, Ποσειδώνας ΗΕ 135ο γεν Άρης].
  • Η αντιπαλότητα ανάμεσα στο διεθνές επιχειρηματικό κατεστημένο και τους λαούς από την μια οδηγεί σε μη ρεαλιστικά σενάρια ανάπτυξης της παγκόσμιας Οικονομίας αλλά και απο την άλλη σε φαινόμενα κατάχρησης εξουσίας - όσον αφορά στην επίλυση του προβλήματος αδυναμίας του παγκόσμιου αγροτικού και παραγωγικού μηχανισμού να καλύψει τις ανάγκες επιβίωσης της Ανθρωπότητας - με τον προσανατολισμό σε λύσεις έλέχου της παγκόσμιας πληθυσμιακής έξαρσης που έχουν να κάνουν με την εξάλειψη του μητρικού ενστίκτου  [Αφροδίτη ΗΕ στην Παρθένο 45ο γεν Αφροδίτη στον Καρκίνο, Ποσειδώνας ΗΕ στους Ιχθείς 120ο γεν Αφροδίτη, Πλούτωνας ΗΕ στον Αιγόκερο 180ο γεν Αφροδίτη, Βουλκάνους ΗΕ στον Λέοντα σύνοδος γεν Αφροδίτη].
  • Επειδή η Ανθρωπότητα αντιμετωπίζει φαινόμενα αρρωστιών που οφείλονται σε ανισορροπία ανάμεσα στην Ψυχή, το Σώμα και το Πνεύμα   - σαν αποτέλεσμα διαταραχών της καθημερινότητας της - εξ αιτίας της εφαρμογής ενός σχεδίου αντιμετώπισης θεμάτων Υγείας σε παγκόσμια βάση και επειδή εκ των πραγμάτων προκύπτει η ανάγκη καλύτερης μελέτης της όλης προσέγγισης - προκειμένου να αποφευχθούν βίαιες εξεγέρσεις και εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις, οι 'ιδιοκτήτες' του έργου κάθονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με διαλλακτικές προθέσεις   [Άρης ΗΕ στην Παρθένο σύνοδος γεν Ερμής στην Παρθένο, Δίας ΗΕ στον Υδροχόο 180ο γεν Ερμής, Υγεία στην Παρθένο σύνοδος γεν Ερμής]
  • Οι αυταπάτες που τρέφουν οι Επικυρίαρχοι και οι εντελλόμενες κυβερνήσεις για την λαϊκή αποδοχή των μέτρων που λαμβάνονται προκειμένου να αντιμετωπισθεί η έλλειψη χρήματος και τα οποία μέτρα αφορούν αφενός στην ξαφνική διάθεση προς εκμετάλλευση περιοχών απείρου κάλους σε επιχειρηματικά συμφέροντα, αλλά και αφετέρου την επιβολή στις μάζες της στέρησης των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων, της κουλτούρας  και των ηθικών τους αρχών, αλλά και των δικαιωμάτων τους, μπορεί να οδηγήσει σε εξεγέρσεις η και εμφυλίους πολέμους και σε μια μοιραία δοκιμασία και θυματοποίηση της Ανθρωπότητας που ισχύει το ίδιο και για τους λαϊκούς αλλά και για τους ευγενείς [Αφροδίτη ΗΕ στην Παρθένο 60ο γεν Σελήνη στον Καρκίνο, Δίας ΗΕ στον Υδροχόο 135ο γεν Σελήνη, Ουρανός ΗΕ στον Ταύρο 60ο γεν Σελήνη, Χαντές στον Καρκίνο σύνοδο γεν Σελήνη, Κρόνος Υποθετικός στον Καρκίνο σύνοδο γεν Σελήνη]

 

Comments

Popular posts from this blog

2024 - Προς ένα νέο Κόσμο : Δυο βήματα μπρός και ένα πίσω

ΗΠΑ 2024…Εντονα φυσικά φαινόμενα;

BRICS - Πόσο βιώσιμο είναι το σχέδιο;